CSU Suceava e pe cale să se destrame din cauza restanţelor salariale către jucători. Reacţia primarului Ion Lungu

CSU Suceava se afla in cel mai delicat moment de la revenirea in Liga Nationala. In ciuda unui inceput promitator de sezon, cu sase victorii in primele 14 etape, echipa locala de handbal este pe cale sa-si piarda cei mai buni jucatori din cauza restantelor financiare. Pana ieri, CSU Suceava primise doar jumatate din bugetul de 1,2 milioane de lei promis pe 2016, iar dosarul cu ultima cerere de finantare depus de conducerea echipei locale de handbal a zacut pe masa Primariei de mai bine de o luna si jumatate de zile. “Stim ca dosarul este in regula. Nu intelegem ce se intampla”, s-au plans oficialii de la CSU. Acest lucru a dus la mari intarzieri salariale catre jucatorii echipei de handbal, care n-au mai primit vreun ban din luna septembrie. George Selaru este primul care a parasit corabia. Satul de promisiuni, portarul in varsta de 29 de ani a plecat in pauza dintre tur si retur la Dunarea Calarasi. Alti jucatori, printre care si cei doi stranieri, bosniacul Dusan Sipka si sarbul Sasa Puljizovic si-au depus memorii la FRH si pot pleca oricand de la Suceava.

Sunt mai multi jucatori care si-au depus memorii si pot pleca oricand. E o situatie foarte grea pe care nu stim daca putem sa o gestionam. Nu refuza nimeni sa intre pe teren. Toti vor sa joace, vor sa castige, dar s-a instalat in mintea lor aceasta stare de neliniste, de nesiguranta si imi este foarte greu sa le cer sa dea 100% la antrenamente”, a  precizat antrenorul principal Adi Chirut. Tehnicianul echipei de handbal spera ca problemele sa se rezolve macar in ceasul al 12-lea, inainte ca jucatorii sa apuce sa plece. “Am discutat cu cei de la Primarie si ni s-a promis ca saptamana aceasta vor incerca sa ne dea niste bani. Asteptam sa vedem daca va intra ceva in contul clubului. Am avut si ghinionul de a prinde aceasta perioada cu zile libere. E greu insa sa cred ca se poate rezolva ceva in timpul acesta foarte scurt care a mai ramas pana la finalul anului. Promisiunile pe care le-am primit ne duc cu gandul ca echipa isi va continua totusi activitatea. Sunt restante financiare destul de mari, iar daca acestea nu se vor achita, ganditi-va cu ce deficit la salarii vom incepe anul viitor”, a mai spus Adi Chirut. “Trei luni de zile e mult. Saptamana de saptamana tot le zicem jucatorilor ca vor intra banii. Baietii asteapta si ar fi foarte dezamagiti daca nu ar primi ceva saptamana aceasta. Situatia este grea, dar lumea trebuie sa ne inteleaga. Din pacate, fara ajutorul Primariei, nu se poate face sport de performanta, indiferent de ramura”, a completat secundul Iulian Andrei.

Primarul Ion Lungu da vina pe conducerea clubului

Pe de alta parte, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, arunca vina pentru situatia apropiata de colaps a echipei de handbal, candva fanion al Sucevei, pe conducerea clubului CSU. “Din pacate, pentru ca nu au adus deconturile la timp pentru lunile septembrie, octombrie si noiembrie, timp de trei luni nu au putut primi bani de la Primarie, pentru ca asa este legea. Aceste deconturi au venit in data de 28 noiembrie. A fost perioada cu zile libere precum si cea de verificare a documentelor. Azi (miercuri) s-a dat clubului 100.000 de lei” a declarat primarul Lungu. El a spus ca in mod normal trebuiau alocati echipei de handbal in fiecare luna incepand din septembrie, cate 1 – 1,5 miliarde de lei vechi. “Puteam face acest lucru dar sa platesti la sfarsit de an 5 miliarde de lei vechi este imposibil” a spus Ion Lungu. “In aceasta saptamana o sa le mai dam un miliard (100.000 de lei) dar sa nu caute tapi ispasitori la Primarie, sa se uite mai bine in ograda lor. Eu vreau sa le dau bani dar trebuie sa faca deconturi in conditiile legii. S-au dat, cu tot cu virarea de azi, 7 miliarde de lei vechi. Sper ca in aceasta saptamana sa mai alocam inca pe atat. Stiu ca sunt tensiuni in cadrul conducerii clubului. Cert este ca s-au pierdut cel putin 3 miliarde de lei vechi (300.000 de lei noi.) din cauza lor pentru ca nu au adus documentele de decont la timp in lunile septembrie, octombrie si noiembrie. Acestia bani nu vor fi primiti de CSU Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu pentru cotidianul Obiectiv.

Exit mobile version