CSU Suceava – Dinamo: 28-24

Universitatea Suceava s-a impus, azi, cu scorul de 28-24, in fata formatiei Dinamo Brasov, intr-un joc desfasurat in sala Liceului cu Program Sportiv si care a contat pentru etapa a 18-a a Ligii Nationale.

Aflati la primul meci cu tandemul Leonard Bibirig – Stelian Bursuc pe banca tehnica, “studentii” au avut parte de un start perfect de meci, luand inca din primele minute un avans de trei goluri, scor 3-0. Chiar daca erau scapati in mare parte de grijile retrogradarii, “cainii rosii” au demonstrat ca nu au venit in vacanta in Bucovina, iar pe fondul ratarilor sucevenilor, care a tintit in trei randuri buturile portii lui Szabo, oaspetii s-au apropiat la un singur gol la sfarsitul primului sfert de ora al intalnirii, scor 6-5.

In lipsa reusitelor pozitionale de pe pivot, Matei fiind anihilat usor de masiva aparare a brasovenilor, gazdele s-au bazat in principal pe arma contraatacului, iar efectele aveau sa se vada pe tabela de marcaj, unde sarjele purtate in banda dreapta de Gavriloaia, autor a patru goluri pe parcursul reprizei intai, au distantat Universitatea la o diferenta de trei lungimi in minutul 20, scor 9-6. Desi pe finalul primei reprize a avut doi oameni in plus pe teren si un adversar preocupat mai degraba de arbitrajul brigazii Moldoveanu / Georgescu decat de poarta aparata de Pralea, “alb-albastrii” nu au reusit sa profite de aceasta conjunctura, intrand la cabine cu un avans fragil de doua reusite, scor 12-10.

Staful tehnic al sucevenilor a mutat castigator abia la pauza: Iulian Andrei a intrat intre buturi, Adrian Chirut a trecut pe postul de pivot si partea secunda a inceput cu garda jos, “studentii” reusind sa-si mareasca avantajul la patru goluri, dupa doua actiuni finalizate cu succes de Ciubotariu, scor 14-10.

Oaspetii s-au retras temporar de pe teren in minutul 38 al jocului

De partea cealalta, delegatia brasoveana a continuat sa-si ascunda neputinta din joc in spatele manierei de arbitraj, iar nervii oaspetilor au cedat in minutul 38, cand trupa pregatita de Ionel Ene a decis sa se retraga de pe teren in semn de protest fata de deciziile brigazii constantene Moldoveanu – Georgescu.

Acompaniati de un cor de huiduieli din tribune, dinamovistii s-au intors din drumul spre dusuri dupa numai trei minute petrecute pe holul din fata vestiarelor, teatrul ieftin jucat de “alb-rosii” culminand cu eliminarea antrenorului Ionel Ene, trimis printre spectatori inainte de reluarea partidei. In aceste conditii, Universitatea a speculat din plin starea de nervozitate din tabara oaspete, iar pe fondul reusitelor semnate de Adrian Chirut, autor a 9 goluri in partida de azi, s-a distantat la scorul de 20-14 pana in minutul 42, moment in care brasovenii au solicitat timp de odihna, de aceasta data in mod oficial.

Chiar daca in ultimul sfert cuplul constantean Moldoveanu – Georgescu a lasat impresia ca arbitreaza in compensatie, acordand usor patru aruncari de la 7 metri in favoarea dinamovistilor, “studentii” si-au vazut in continuare de joc. Iulian Andrei si-a incununat evolutia de sambata cu 10 mingi parate, Chirut, Mitrea si Adomnicai au punctat de pe semicercul advers, iar la intrarea in ultimele zece minute ale meciului, gruparea suceveana beneficia de un avans maxim de opt lungimi, scor 25-17. In ciuda celor 11 interventii decisive ale lui Levente Szabo si prestatiilor bune avute de Dragnea si Voica, care impreuna au perforat poarta gazdelor in 14 randuri, in ultima decada a jocului, Dinamo nu a mai putut decat sa reduca handicapul la patru goluri, fluierul final consemnand scorul de 28-24 in favoarea Universitatii.

Csu Suceava: Pralea (3 interventii), Andrei (10 interventii) – Chirut (9 goluri), Mitrea (5), Gavriloaia (5), Adomnicai (4), Ciubotariu (3), Acatrinei (1), Tutu (1), Matei, Soldanescu, Rosu, Pancu, Dediu, Zvanciuc.

Dinamo Brasov: Szabo (11 interventii), Drenceanu, Botaş – Dragnea (7 goluri), Voica (7 – goluri), Purcarea (3), Vasile (2), Carstea (2), Balut (1), Cojocea (1), Bota (1).

In urma victoriei de azi, Universitatea si-a consolidat pozitia a 4-a in clasament, iar cu 24 de puncte acumulate aspiratiile echipei sucevene la un loc de Cupa Challenge prind contur de la o etapa la alta.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *