CSU Suceava are șanse reale de a rămâne în Liga Națională, conform specialiștilor în cote la pariuri sportive

CSU Suceava a revenit în Liga Națională după un sezon petrecut în eșalonul secund al handbalului românesc, încheiat cu un baraj de promovare care o fost organizat în luna septembrie, și pare că are un lot suficient de bun pentru a se menține în prima divizie la finalul acestui sezon.

Echipa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei ocupă în acest moment locul 10, cu 11 puncte, după primele 10 etape. Aflându-se la numai 5 puncte în spatele ultimului loc care asigură prezența în play-off, sucevenii au toate motivele să spere la un sezon bun, mai ales dacă este să luăm în calcul statutul de nou-promovată pe care echipa o are în actuala campanie.

Dacă este să ne uităm la cotele stabilite de operatorii de pariuri, vom vedea că CSU are o cotă de 500 la câștigarea titlului în Liga Națională, o cotă de 50 pentru a prinde podiumul și o cotă de 15 pentru a se clasa în top 5 la finalul acestei stagiuni. Convertite în probabilități, ar însemna 0.2% șanse la trofeu, 2% șanse la podium și 6.66% șanse la top 5.

Este evident faptul că elevii lui Adrian Chiruț și Iulian Andrei nu au încă forța de a se duela cu formații de top precum Dinamo, Dobrogea Sud, Potaissa Turda sau Minaur Baia Mare, în cel puțin șansele de menținere în prima divizie pare să fie de partea sucevenilor.

Acestea sunt cotele pentru câștigarea titlului în Liga Națională 2020/21:

 1. Dinamo București @ 1.25
 2. HC Dobrogea Sud @ 6.00
 3. CS Minaur Baia Mare @ 8.00
 4. AHC Potaissa Turda @ 10
 5. CSM București @ 15
 6. SCM Politehnica Timișoara @ 15
 7. Steaua București @ 30
 8. HC Buzău @ 50
 9. AHC Dunărea Călărași @ 300
 10. CSM Făgăraș @ 300
 11. CSM Focșani @ 500
 12. CSM Suceava @ 500
 13. CSM Vaslui @ 1000
 14. CSM Bacău @ 3000
 15. CSM Reșita @ 5000
 16. CS Magnum Botoșani @ 5000

Șansele de menținere în Liga Zimbrilor depind într-o bună măsură și de sistemul competițional, care numai în acest sezon va fi format din 16 echipe. Federația Română de Handbal a decis ca, pe lângă cele 30 de etape din sezonul regulat, să se dispute play-off și play-out, adică în 14 partide pentru fiecare formație masculină, ajungându-se la un total de 44 de meciuri oficiale în sezonul 2020-2021.

Ultimele 4 echipe din play-out vor retrograda și apoi se va reveni la formatul clasic, cu 14 echipe. Având în vedere situația din clasament, precum și predicțiile specialiștilor în realizare cotelor pentru casele de pariuri, CSU Suceava are șanse reale în a-și atinge obiectivul în acest sezon, obiectiv care constă în evitarea retrogradării.

Situația fiecărei echipe implicate poate să fie determinată de rezultatele testelor COVID-19. CSU a câștigat deja partida contra celor de la Magnum Botoșani la masa verde, din acest motiv, însă roata se poate întoarce oricând, lucru de care este conștient și Adrian Chiruț:

Îmi pare rău de situația celor de la Botoșani. I se poate întâmpla oricui, chiar și nouă. Stăm cu toții cu emoții din cauza acestui virus și am ajuns să ne bucurăm mai întâi de rezultatele testelor și mai apoi de handbal,” a declarat antrenorul celor de la CSU Suceava după turneul desfășurat la Sfântu Gheorghe.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close