CSU Suceava are 16 reprezentanți la loturile naționale de handbal

CSU Suceava este reprezentat cu cinste la nivelul loturilor naționale de handbal ale României. Nu mai puțin de 16 “universitari” au fost convocați la acțiunile programate în această perioadă la reprezentativele de tineret, juniori și cadeți ale țării noastre.

La lotul national al României de tineret CSU Suceava este reprezentat de Dragoș Podovei, Bogdan Niculaie, Cătălin Zarițchi, Codrin Radu, Sorin Grigore și Alexandru Focșăneanu. Selecționata lui Adrian Petrea va efectua, în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie un stagiu de pregătire centralizată la Izvorani, care se va încheia cu un joc amical în compania unei echipe din Liga Zimbrilor.

La Naționala de juniori sunt șapte universitari. Este vorba despre antrenorul principal al „tricolorilor”, Vasile Boca, și jucătorii Răzvan Rîpă, Codrin Dascălu, Andrei Rață, Teodor Ilucă, Eduard Rusu și Emanuel Șerban. Aceștia vor debuta joi la Trofeul Carpați – Juniori, competiție la care vor mai participa Muntenegru, Macedonia de Nord și Egipt. Toate meciurile României vor fi transmise pe canalul de televiziune Pro Arena.

Antrenorul sucevean Vasile Boca este selecționerul naționalei de juniori a României
Antrenorul sucevean Vasile Boca este selecționerul naționalei de juniori a României

Alți trei jucători legitimați la CSU Suceava au fost convocați la lotul național de cadeți al României, format din jucători născuți în anii 2008 și 2009. Este vorba despre Adrian Mircea, Ianis Chiruț și Cosmin Mujdei. Reprezentativa condusă de Tița efectuează un stagiu de pregătire centralizată în perioada 25-31 octombrie la Vaslui. Dintre cei 22 de jucători convocați pentru această acțiune, 16 vor pleca la un turneu internațional în Republica Moldova, care se va încheia pe 3 noiembrie.

Tânărul Ianis Chiruț, unul dintre cei trei suceveni convocați la Naționala de cadeți, calcă pe urmele mult mai celebrului său tată, Adrian Chiruț
Ianis Chiruț, unul dintre cei trei suceveni convocați la Naționala de cadeți, calcă pe urmele mult mai celebrului său tată, Adrian Chiruț

foto: Facebook/CSU Suceava

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *