CSU nu fentează handbalul

La finalul partidei dintre Universitatea Suceava şi Potaissa Turda ambii antrenori au căzut de acord că jocul a fost plăcut publicului. În plus, preşedintele oaspeţilor, Flaviu Săsăeac, este convins că echipa suceveană se va califica în sferturile Cupei Challenge.

După ce au bătut Pandurii Tîrgu Jiu şi HC Odorhei, ardelenii au trebuit să se recunoască învinşi în faţa Universităţii. Oaspetii de miercuri au admis că “studenţii” le-au fost superiori în această partidă.

“A fost un meci echilibrat, frumos, plăcut publicului. Am întâlnit nişte gazde pe val, cu patru victorii în campionat şi una importantă în cupele europene. Diferenţa a făcut-o forma mai bună a echipei din Suceava. Suceava a câştigat pe merit acest meci şi asta nu se poate contesta. Îi felicit totodată pentru victoria cu croatii şi le doresc să se întoarcă acasă sănătoşi, cu o nouă victorie în Europa”, a declarat Flaviu Săsăeac.

Cel mai bun marcator al echipei din Turda a fost Claudiu Dediu. Ardelenii au doar cuvinte de laudă la adresa fostului inter stanga al Universităţii.

“Dediu dovedeşte că şcoala de handbal din Suceava este foarte bună, iar noi suntem bucuroşi că beneficiem de serviciile sale. A fost şi motivat faţă de publicul care l-a susţinut atâta timp. Noi suntem o echipa mai micuţă şi abia învăţăm cum merg treburile în handbalul de performanţă. Suceava este un exemplu pentru noi şi încercăm să învăţăm cât mai multe de la ei”, a mai spus conducătorul Potaissei.

De cealaltă parte, Leonard Bibirig s-a declarat nemulţumit de atitudinea unor jucători, însă a pus jocul mai slab pe seama oboselii.

“Avantajul terenului propriu şi-a spus cuvântul. N-am ştiut să gestionam avantajul de şase goluri şi puteam chiar să pierdem acest meci. Dacă nu mă înşel, am făcut vreo 25 de greşeli tehnice. Eu le pun pe seama oboselii şi pe dorinţa de a încheia meciul cât mai repede. Sperăm ca în Croaţia să nu mai facem aceleaşi greşeli şi o parte dintre jucători să nu mai ia acţiuni pe cont propriu. Dacă vom face aceleaşi greşeli în Croatia, ne va costa”, a declarat tehnicianul Universităţii.

Mult mai optimist în ceea ce priveşte şansele Universităţii la calificarea în sferturile Cupei Challenge a fost conducătorul clubului din Turda: “Eu zic să nu vă faceţi griji, pentru că la Suceava nu se fentează handbalul. Domnul Bibirig, aşa cum este dânsul – un profesionist desăvârşit, îşi ia măsuri pentru orice situaţie şi în Croaţia vă va reprezenta cu cinste. Vă garantez!”

Handbaliştii suceveni au plecat spre Croaţia joi dimineaţă, urmând să înnopteze la Arad în drumul spre Bjelovar. Partida retur dintre RK Bjelovar şi Universitatea Suceava este programată sâmbătă, de la ora 20:00, şi va fi condusă de o brigadă de arbitri din Azerbaidjan.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU nu fentează handbalul"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*