CSU începe cursa pentru revenirea în Ligă

CSU Suceava debutează mâine, la ora 13.00, în noul sezon al Diviziei A la handbal masculin, iar pentru trupa antrenată de Răzvan Bernicu cursa pentru promovare începe în faţa propriilor suporteri. Adversarul din prima etapă de campionat? Modesta LPS Piatra Neamţ – un fel partener de antrenament cu public pentru universitari.

“În aceste prime două jocuri de campionat, cel de acasă cu LPS Piatra Neamţ şi cel de la Vicov, ne-am propus în primul rând să ne închegăm relaţiile de joc. La acest capitol mai avem de lucrat, mai ales că avem unii jucători, ca Rareş Bursuc, care au ajuns mai târziu la echipă şi nu s-au integrat complet. Apoi, important este ca meciurile cu Constanţa, din etapa a III-a să ne găsească în formulă completă”, a declarat Răzvan Bernicu, înaintea debutului de sezon.

Tehnicianul sucevean se confruntă cu patru probleme în cadrul lotului înaintea meciului cu Piatra Neamţ. Roban este out pentru aproape opt luni de zile din cauza unei accidentări la ligamente, Olariu acuză la rândul lui probleme medicale, în vreme ce Gabi Burlacu şi portarul Andrei Spiridon aşteaptă ok-ul doctorilor pentru a intra pe teren.

Meciul de mâine dintre CSU Suceava şi LPS Piatra Neamţ va fi condus de brigada ieşeană de arbitri Ciprian Agavriloaie/Daniel Bura.

Programul primei etape:

CSU Suceava – LPS Piatra Neamţ
GSIP Moreni – CS Vicov Bucovina
Farul Constanţa – HC Dobrogea Sud
CSM II Bucureşti – CSŞM Bacău
CSU Târgovişte – Poli Unistil Iaşi
ACS Teleorman – Atletico Alexandria
HC Buzău – Cimentul Bicaz

Universitarii mizează în noul sezon pe un lot de 18 jucători

Echipa suceveană va ataca promovarea cu un lot de 18 jucători, dintre care cinci veniţi în pauză de vară: Bogdan Baican (HCM Constanţa), Ciprian Vele (HC Argeş Piteşti), Alin Velea (Dunărea Călăraşi), Dionis Oprea (Moreni) şi Rareş Bursuc (LPS Piatra Neamţ).

Acestora adaugă cei rămaşi din sezonul trecut, portarii Andrei Spiridon, Cristi Tcaciuc şi Cristian Manea, şi de jucători de câmp Alin Petrea, Cătălin Costea, Cristian Aldica, Andrei Olariu, Lucian Preda, Cristi Bursuc, Theodor Roban, Iulian Alexa, Ion Tcaciuc şi, poate cel mai important, internaţionatul de tineret al României, Gabriel Burlacu.

În schimb, Adi Târzioru, Tiberiu Popovici, Atilla Eros, Mihai Sandu, portarul Emilian Morocico şi sârbii Marko Davidovic, Duşan Trifkovic, Srjan Gavrilovic, au dat bir cu fugiţii după retrogradarea CSU-ului din Liga Naţională. Toţi spre un loc mai bun, fie şi pe banca de rezerve.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *