CSU este în semifinale

Universitatea s-a calificat pentru a doua oara in istoria clubului in semifinalele Cupei Challenge. Echipa suceveana a ajuns in careul de asi al competitiei europene, dupa ce a castigat astazi, pe teren propriu, cu scorul de 30-27, in fata turcilor de la Ankara Spor, in mansa secunda din cadrul sferturilor de finala.

Intrata pe teren de la adapostul unui avantaj de trei goluri luat dupa meciul tur, trupa antrenata de Razvan Bernicu a inceput la relanti intalnirea retur de pe teren propriu, iar turcii le-au dat emotii celor aproximativ 450 de spectatori prezenti in sala Lps, luand un avans de doua goluri in minutul 10, dupa ce Ornek, cel mai bun marcator al oaspetilor in partida de sambata, cu sapte goluri in poarta suceveana, puncta pentru scorul de 6-4. “Studentii” s-au dezmeticit insa repede, au restabilit prompt egalitatea, iar pana in minutul 18, in urma unei sarje de sase goluri consecutive, s-au desprins la cinci lungimi pe tabela de marcaj, dupa ce Soldanescu ducea scorul la 12-7 pe contraatac. De partea cealalta, Ankara Spor a incercat sa revina in joc si s-a apropiat la trei reusite in minutul 25, cand Kerem marca de pe extrema pentru scorul de 13-10. Finalul primei reprize a apartinut insa formatiei sucevene, Acatrinei si Chirut au fructificat ultimele doua atacuri si Universitatea intra la cabine cu un avans de patru goluri, scor 17-13.

Gazdele au iesit de la vestiare cu gandul a face spectacol si au reusit asta in primele sapte minute la reluarea jocului, cand Gavriloaia a inscris de trei ori consecutiv si a dus scorul la 21-16. In urmatoarele minute a iesit la rampa si portarul Selaru, care a bifat sase interventii, inclusiv o parada de la sapte metri, iar la jumatatea reprizei secunde, “studentii” isi mentineau ecartul de cinci lungimi de pe tabela de marcaj, scor 24-19. Turcii nu au predat insa armele, s-au apropiat din nou la trei goluri, dar elanul gazdelor a fost taiat repede de banca tehnica a Universitatii care a solicitat prompt time-out, iar la reluarea meciului, gazdele au refacut diferenta prin Chirut, capitanul sucevenilor ducand scorul la 28-23 in minutul 52. Odata scapata de emotiile victoriei si a calificarii, gruparea suceveana a evoluat si mai dezinvolt, reusind sa inscrie in poarta turcilor chiar si in patru jucatori de camp, asa cum s-a intamplat in minutul 55, cand Gavriloaia puncta pentru scorul de 29-25. Pe final, antrenorul Razvan Bernicu si-a permis sa ruleze intreg lotul de jucatori, inclusiv pe interul Madalin }utu, revenit dupa o accidentare. S-a terminat 30-27 si Universitatea accede in careul de asi al Cupei Challenge cu scorul general de 66-60.

Universitatea Suceava: Şelaru, Stănescu – Mitrea (8 goluri), Chiruţ (7 goluri), Acatrinei (5), Gavriloaia (5), Bursuc (3), Starikov (1), Şoldănescu (1), Ţuţu, Roşu, Amihăesi, Ţigănaşu, Dumitraş, Burlacu, Petrea.

B.B. Ankara Spor: Dogan, Gunay, Sagbas – Ornek (7 goluri), Deri (5 goluri), Kerem (4 goluri), Bozkurt (3 goluri), Catkin (2), Gnoyevyy (2), Bircan (1), Demirezen (1), Ersin (1), Ternovoy (1), Salin, Tayfur, Zaman.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close