CSU din Suceava l-a „repatriat” pe interul Adi Tîrzioru

CSU din Suceava a făcut primele mișcări pe piața de transferuri în vederea întăririi lotului pentru viitorul sezon al Ligii Naționale la handbal masculin. Astfel, conducerea universitarilor a anunțat că, în ultimele zile, a bătut palma cu patru jucători: Adrian Tîrzioru, Alexandru Bologa, Leonard Ştefan și Cemal Kutahya.

Cea mai spectaculoasă achiziție este fără îndoială cea a interului Adi Tîrzioru, care revine la Suceava după două sezoane. „N-a fost o alegere grea să mă întorc la Suceava. Pot să zic chiar că m-am întors acasă, ținând cont că am evoluat la CSU mai bine de opt ani, și la această echipă m-am format ca jucător și ca om. Am vorbit cu antrenorii despre ceea ce se dorește la Suceava, cred că o să fie un proiect de succes și sper să pun și eu umărul. Tinând cont de jucătorii care sunt deja la echipă și de cei care vor veni în vară, cred că Clubul Sportiv Universitar poate ataca un loc de play-off în viitorul sezon al Ligii Zimbrilor”, a spus handbalistul în vârstă de 28 de ani.

Tîrzioru a început handbalul la vârsta de 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, iar în 2010 a ajuns la CSU Suceava, unde a rămas cinci sezoane, perioadă în care a crescut mult în valoare, ajungând și jucător de bază al echipei naționale de tineret. Între 2015 și 2016 a fost legitimat la Pandurii Târgu Jiu, alături de care a evoluat în Cupa EHF, după care a revenit pentru alte trei sezoane la CSU. În 2019 s-a transferat la CSM Bacău, unde a evoluat în ultimele două sezoane.

În vârstă de 24 de ani, la 1,94 metri și 100 de kilograme, Alexandru Bologa evoluează pe posturile de apărătorcentral și inter stânga și are în CV echipe precum Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanța, CSM Bacău sau CSM Făgăraș.

Prin proiectul de dezvoltare a clubului gândit pe următorii ani, antrenorii m-au convins sa vin la Suceava. Sper să fiu sănătos și să îmi ajut echipa să își îndeplinească obiectivele. Îmi doresc ca în sezonul viitor să obținem o clasare cât mai bună, astfel încât CSU să nu mai treacă prin emoțiile din acest an, când s-a reușit salvarea de la retrogradare în extremis”, a declarat Alexandru Bologa.

Tot 24 de ani are și pivotul Leonard Ştefan, care are 1,88 metri înălțime și o greutate de 90 de kilograme, iar în trecut a mai jucat pentru  prim-divizionarele Poli Timișoara, Minaur Baia Mare și CSM Făgăraș.

Am venit la Suceava cu dorința de a-mi ajuta echipa și cu speranțe cât mai mari. Am discutat mult cu antrenorul Adrian Chiruț. M-a atras stabilitatea de la echipă, însă cuvinte frumoase despre ceea ce se întâmplă la Suceava mi-a spus și prietenul meu, Robert Furak. Cred că se pot realiza lucruri frumoase aici”, a precizat Ştefan.

Cea de-a treia achiziție a echipei locale de handbal este internaționalul turc Cemal Katahya. Acesta are 30 de ani, evoluează pe postul de inter dreapta și a fost adus de la Beykoz Belediye Hentbol, ocupanta locului al treilea în Super Liga Turciei.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *