CSU din Suceava debutează duminică în noul sezon

CSU din Suceava debuteaza la sfarsitul acestei saptamani in noul sezon al Ligii Nationale la handbal masculin, echipa antrenata de Petru Ghervan urmand sa evolueze in runda inaugurala pe terenul nou-promovatei Universitatea Cluj, intr-un meci programat duminica, de la orele 18.00.

Pentru “alb-albastrii” este o prima ocazie pentru a acumula puncte in lupta pentru evitarea retrogradarii. “Obiectivul asumat de noi este mentinerea in Liga Nationala, fara baraj. Dar nu am indentificat inca care ar fi cele patru echipe pe care sa le putem depasi in cumulul de puncte. Socoteala incepe de duminica, iar orice punct castigat inseamna imens pentru noi. Importanta punctele puse in joc la Cluj isi va pune amprenta pe exprimarea ambelor echipe, dar meciul in sine reprezinta un prilej de a confirma munca buna pe care am facut-o in vara. Trebuie sa ne eliberam de stresul primei etape”, a declarat antrenorul principal Petru Ghervan.

Revenit in curtea universitarilor dupa doua sezoane petrecute la Bacau, interul Adi Tirzioru se asteapta la un meci dificil la Cluj. “Ne asteapta un meci foarte greu la Cluj, pe terenul unei echipe care a reusit niste transferuri importante. Suntem foarte dornici sa incepem meciurile pe puncte si vom da totul sa ne intoarcem victoriosi acasa”, a spus Adi Tirzioru.

O eventuala victorie la Cluj le-ar da moral sucevenilor, considera mezinul lotului, Daniel Stanciuc. “E un meci foarte important, care ne poate oferi un moral bun in perspectiva etapelor ce urmeaza. Cred ca putem sa luam cele trei puncte. Ca lot, suntem mai valorosi decat clujenii”, considera Stanciuc, capitanul echipei nationale de juniori.

Revenit la randul sau, la Suceava, dupa sapte ani, Alin Rosu isi doreste sa inceapa sezonul cu o victorie. “Important este cum vom juca noi, nu adversarul. ~mi doresc sa incepem sezonul cu o victorie. Ar conta foarte mult pentru unitatea grupului”, a adaugat extrema stanga a CSU-ului. 

Meciul de la Cluj poate fi urmarit live aici!

Programul primei etape:

Potaissa Turda – CSM Vaslui

HC Buzau – CSM Alexandria

Universitatea Cluj – CSU din Suceava

Politehnica Timisoara – CSM Focsani

Steaua Bucuresti – CSM Bacau

Dinamo Bucuresti – Minaur Baia Mare

CSM Bucuresti – HC Dobrogea Sud

CSU din Suceava incepe editia 2021/2022 a Ligii Nationale cu urmatorul lot de jucatori: Darius Makaria, Stefan Grigoras, Eduard Duman, Ionut Andreescu – portari, Alin Rosu, Alex Juverdianu, George Mihalcea – extreme stânga, Leonard Stefan, Alexandru Bologa, Szasz Elod, Cristi Bejinariu – pivoti, Irakli Kbilashvili, Balasz Botond, Daniel Stanciuc – centri, Adrian Tîrzioru, Pavel Loic, Alex Dascalu – interi stânga, Valentin Anton, Cemal Kutahya, Nemanja Vukovic – interi dreapta, Robert Furak, Cosmin Lupu – extreme dreapta.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU din Suceava debutează duminică în noul sezon"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*