CSU din Suceava a rămas în Liga Națională la handbal

CSU din Suceava va evolua și în viitorul sezon în elita handbalului masculin românesc. Echipa antrenată de Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Şoldănescu a rămas în Liga Națională, după ce a câștigat, cu scorul de 20-15 (8-10), meciul decisiv disputat miercuri seară, în sala din Turda, în fața celor de la CSM Bacău.

Makaria a parat două aruncări de la 7 metri în primele zece minute de la fluierul de start, la finalul căruia universitarii conduceau cu scorul de 5-3, în urma unui gol, marcat din postura de pivot, de Popia.

Furak a înscris apoi două goluri în momentul în care echipa sa evolua în dublă inferioritate numerică pe teren, iar CSU avea un avantaj de 7-4, în minutul 15.

Formația suceveană și-a pierdut însă eficența în atac, a marcat un singur gol în ultimul sfert de oră al primei reprize și s-a văzut condusă la pauză cu scorul de 8-10.,

Ținuți în meci de intervențiile portarului Makaria, universitarii au preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj în minutul 42, când Juverdianu puncta pentru 13-12.

Adrian Chiruț a cerut time-out la intrarea în ultimul sfert de oră, iar la reluarea jocului echipa sa s-a desprins la 16-14, în minutul 51, apoi la 18-15, trei minute mai târziu, printr-un gol înscris de Lupu de pe extremă.

Formația suceveană a gestionat perfect ultimele minute, s-a impus în final cu 20-15 și și-a salvat în extremis întreg sezonul.

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Popia (6 goluri), Furak (4 goluri), Sadovyi (3 goluri), Juverdianu (2), Loic (2), Petrov (1), Lupu (1), Balazs (1), Mihalcea, Stanciuc, Manjic, Anton și Dascălu.

Rezultatele turneului de la Turda:

Luni:

CSM Bacău – CSU Pitești: 40-26

CSU din Suceava – Universitatea Cluj: 30-33

Marți:

CSM Bacău – Universitatea Cluj: 41-32

CSU din Suceava – CSU Pitești: 41-14

Miercuri:

Universitatea Cluj – CSU Pitești: 33-28

CSM Bacău – CSU din Suceava: 15-20

CSM Făgăraș, CSM Reșița și CSM Botoșani au retrogradat în Divizia A. În schimb, au promovat în Divizia Națională Szejke Odorheiu Secuiesc și CSM Alexandria.

Luni debutează în Cupa României

CSU din Suceava nu a încheiat încă sezonul competițional 2020/2021. Luni, va debuta în Cupa României, unde în primul tur al competiției va întâlni divizionara secundă CSU Politehnica II Timișoara, într-un meci ce se va disputa la București.

Programul meciurilor din primul tur:

CSM Bacău – CSM Reșița

Politehnica Iași – HC Buzău

ACS Odorheiu Secuiesc – CSM Vaslui

CSU Târgu Jiu – CSM Sighișoara

CSU din Suceava – Poli II Timișoara

Poli Timișoara – CSU Pitești

Steaua București – Universitatea Cluj

CSM Botoșani – Universitatea Craiova

CSM Medgidia – CSM Făgăraș

CSM Ploiești – CSM Focșani

CSM Alexandria – CSM Oradea.

Dinamo București, Potaissa Turda, Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanța și CSM București sunt calificate direct în turul doi al Cupei României, acolo unde CSU din Suceava poate întâlni învigătoarea meciului dintre Steaua București și Universitatea Cluj.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *