CSU din Suceava a avut 18 jucători la reunirea lotului

CSU din Suceava s-a reunit miercuri seară, în sala Liceului cu Program Sportiv, în vederea începerii pregătirilor pentru partea secundă a Ligii Naționale la handbal masculin.

La primul antrenament din acest an au luat parte 18 jucători, printre care și singura achiziție făcută de universitari în pauza de iarnă, interul Claudiu Lăzurcă (CSM Botoșani).

În schimb, au lipsit motivat Alin Roșu, Cemal Kutahya și Irakli Kbilashvili, care participă cu echipele naționale ale României, Turciei, respectiv Georgiei la turneele preliminare de calificare la Campionatul Mondial din 2023, cei trei urmând să revină la Suceava după data de 20 ianuarie.

Sper să avem parte de o pregătire bună în această lună care ne-a rămas până la meciul cu Timișoara. Partea a doua a campionatului este decisivă pentru noi. Urmează opt etape în care trebuie să scoatem cât mai multe puncte pentru a ne putea îndeplini obiectivul, acela de a rămâne în Liga Națională”, a declarat antrenorul principal Petru Ghervan, care a ținut să mulțumească Primăriei și Consiliului Local Suceava, precum și Universității “Ştefan cel Mare” pentru faptul că s-au achitat în totalitate de promisiuni, jucătorii fiind acum cu salariile la zi.

Tîrzioru: “Va fi o luptă grea pentru salvare”

Adi Tîrzioru, golgheterul la zi al echipei sucevene, s-a bucurat de reîntâlnirea cu colegii după mai bine de trei săptămâni de vacanță. “E o plăcere să ne reîntâlnim, cu stafful, cu colegii, cu familia de la sală și suntem pregătiți să o luăm de la capăt, să ne atingem obiectivul. Va fi o luptă grea pentru salvarea de la retrogradare, dar am încredere că vom rămâne în Liga Națională”,a  declarat Tîrzioru, autor a 98 de goluri în primele 15 etape de campionat.

Programul meciurilor amicale

CSU din Suceava va disputa miercurea viitoare un joc școală cu echipa secundă, după care se va deplasa la Turda, unde pe 14 și 15 ianuarie, va întâlni gazdele de la Potaissa și divizionara secundă CSM Oradea. Pe 24-25 ianuarie, formația antrenată de Petru Ghervan vor disputa acasă o dublă amicală cu CSM Vaslui, la care se vor adăuga alte două jocuri cu CSU II Suceava.

Sunt jocuri suficiente. Acum să vedem cât de tare putem încinge motoarele, astfel încât să fim într-o formă bună încă de la prima etapă din 2022”, a precizat Petru Ghervan.

Aflată pe locul 11 în clasament, CSU din Suceava va disputa primul meci oficial din acest an pe 3 februarie, când va primi vizita Politehnicii Timișoara.

La finalul sezonului ultimele două clasate vor retrograda direct în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la barajul pentru menținerea în prima ligă.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU din Suceava a avut 18 jucători la reunirea lotului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*