CSU- Caraş Severin: 21-20

Universitatea a inceput returul cu un meci de pomina. Echipa suceveana s-a impus in aceasta seara, in sala Lps, in fata celor de la CS Caras Severin, cu scorul de 21-20, la finalul unui intalniri in care destinatia celor doua puncte a fost decisa in ultima secunda de joc, printr- o aruncare de la 7 metri transformata de Chirut.

Trupa antrenata de Razvan Bernicu a inceput fara trac primul meci oficial al anului, iar gratie a doua trasoare expediate de Cantec si a unui gol marcat de pe extrema de catre Gavriloaia, gazdele au luat un avans de doua lungimi inca din minutul 6, cand tabela de marcaj indica scorul de 3-1. Pe fondul paradelor ex-universitarului Iulian Andrei si a unui joc la intimidare pe faza defensiva, gruparea resiteana a restabilit insa egalitatea patru minute mai tarziu, prin veteranul Paraianu, care a punctat pentru scorul de 4-4.

In ciuda time-outului prompt solicitat de banca tehnica suceveana, Andrei a “citit” in continuare aruncarile fostilor sai colegi de echipa, iar pe contre oaspetii si-au asigurat un avantaj de doua goluri in minutul 26, cand Grigoras modifica tabela la scorul de 6-8. Selaru nu a ramas insa dator nici macar o clipa, a bifat unsprezece parade pe parcursul primei reprize, iar pe fondul unei sarje de trei reusite consecutive, incheiata de Adi Chirut de pe linia de 9 metri, Universitatea intra la pauza cu un avans minin, scor 9-8.

George Selaru si-a continuat recitalul in debutul partii secunde, iar in contextul lipsei de eficacitate a adversarului, echipa suceveana s-a putut desprinde la trei reusite in minutul 38, cand acelasi Chirut puncta pentru scorul de 13-10. In conditiile in care, brigada bucuresteana de arbitri Barbu / Manafu a dictat apoi trei eliminari consecutive de doua minute in tabara oaspetilor, “studentii” si-au pastrat ecartul pana la jumatatea reprizei a doua, moment in care Aihan Omer a cerut time-out, dupa ce Cantec marca pentru scorul de 15-12. Miscarea tactica a banatenilor a avut efect imediat pe tabela de marcaj, astfel ca HC Caras Severin a egalat situatia la intrarea in ultimele zece minute de joc, scor 16-16. Intre doua time-out-uri, Universitatea a pus din nou un avans de trei lungimi, dupa ce Gavriloaia puncta de pe extrema pentru 19-16.

Fosta castigatoare a Cupei Challenge nu a predat insa armele in vacarmul de la Lps, reusind sa egaleze din nou situatia cu 30 de secunde de final, la scorul de 20-20. La ultimul atac purtat de gazde, Cantec a fost faultat in momentul aruncarii, iar cu trei secunde inainte de ultimul fluier echipa suceveana beneficia de o aruncare de la 7 metri. Cu un public ridicat in picioare, capitanul Adrian Chirut si-a asumat responsabilitatea aruncarii, a trimis precis mingea in stanga-jos si toate cele doua puncte in contul gazdelor. Scor final 21-20 si Universitatea incepe returul cu o victorie de pomina impotriva unei contracandidate la cupele europene.

Universitatea Suceava: Selaru (18 interventii) – Chirut (6 goluri), Gavriloaia (3), Starikov (3), Cantec (3), Mitrea (2), Amihaesi (1), Rosu (1), Acatrinei (1), Soldanescu (1), Bursuc, Petrea. Antrenor: Razvan Bernicu.

Foto: Mihai Viţega

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU- Caraş Severin: 21-20"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*