CSU Arad – Bucovina: 12-8

CSM Bucovina Suceava a fost cat pe ce sa produca surpriza in runda inaugurala a Diviziei Nationale de rugby. Echipa antrenata de Constantin Vlad a obtinut insa doar un punct din primul meci al anului, dupa a cedat astazi, scor 8-12, in fieful celor de la CSU Arad.

Deplasati in Ardeal cu un lot mult mai puternic decat in sezonul trecut, rugbistii suceveni au facut o prima repriza buna in compania aradenilor, repriza in care au incasat un singur eseu si au transformat o lovitura de pedeapsa prin Cretu pentru scorul de 3-7 la pauza. In partea secunda, gazdele au mai culcat o data balonul in terenul de tinta sucevean, in vreme ce oaspetii au replicat printr-un eseu reusit de Flutur. Rugbistii sucevenii n-au mai avut insa forta sa revina pe final, in conditiile in care au primit doua cartonase galbene, iar patru dintre jucatori au parasit terenul accidentati, este vorba de Cretuleac, St. Rusu, Buzatu si Hamciuc, ultimul ajungand la spital cu o entorsa. S-a terminat 12-8 in favoarea gruparii aradene si CSM Bucovina pleaca de la Sanicolau doar cu punctul bonus pentru defensiva.

Am fost cat pe ce sa producem o supriza. Am facut un joc bun comparativ cu ce s-a intamplat la echipa noastra in ultimii doi ani, iar acest lucru ne ofera sperante ca vom face un sezon bun. Trebuie sa fim insa fair-play si sa recunoastem ca victoria aradenilor a fost meritata. Au fost mai buni ca noi chiar si la inot, tinand cont ca la unul dintre buturi apa a fost pana la glezne. Ne-a scapat printre degete un rezultat bun, dar eu apreciez atitudinea pe care au avut-o jucatorii nostrii. Suntem pe drumul cel bun”, a declarat Constantin Vlad.

Rezultatele primei etape:
Stiinta Petrosani – CS Navodari 48-22
RC Barlad – Stejarul Buzau 8-27
Politehnica Iasi – RCM Galati 5-0
CSU Arad – Bucovina Suceava 12-8

In runda urmatoare, in primul meci din acest an in fata propriilor suporteri, CSM Bucovina Suceava va primi sambata, pe terenul Unirea vizita celor de la RC Barlad.

Exit mobile version