CSU, aproape de o surpriză

CSU Suceava a fost la câteva minute distanţă să detoneze prima mare “bombă” în noul sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin. Echipa condusă de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu a pierdut sâmbătă în sala LPS, cu scorul de 24-26, în faţa vicecampioanei en-titre Ştiinţa Bacău, după un meci în care gazdele s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj până cu cinci minute înainte de final.

“Studenţii” au făcut o primă repriză de vis la debutul noii ediţii de campionat, la finalul căreia aveau un avantaj de şase goluri. Cu un joc în viteză, gazdele s-au desprins în minutul 5 la 4-2, prin Eros, iar până la jumătate reprizei şi-au mărit avansul la trei lungimi, după ce Târzioru puncta pentru 10-7 şi obliga banca oaspeţilor să solicite time-out. Mişcarea spaniolului Mateo Garralda nu a avut însă efecte în jocul elevilor săi, în condiţiile în care, până în minutul 25, CSU a mărit diferenţa la 15-11. Cu o defensivă ridicolă în faţă, tinerii handbalişti conduşi de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu, în frunte cu Târzioru, autor a nu mai puţin de 12 goluri în partida de sâmbătă, au încheiat en-fanfare primele 30 de minute de joc, cu scorul de 18-12.

Garralda a schimbat placa la pauză. A început repriza secundă cu Erhan în poartă, Rotaru la coordonare şi ex-universitarul Dospinescu pe postul de extremă stângă. Schimbările n-au avut însă efecte în primele zece minute de la reluarea jocului, la finalul cărora,acelaşi Târzioru transforma o aruncare de la 7 metri şi păstra intact ecartul de şase goluri de la pauză, scor 21-15. A fost nevoie de un nou time-out, pentru ca jocul oaspeţilor să începe să funcţioneze. Astfel, într-un interval de cinci minute, Ştiinţa a avut o serie de şase goluri consecutive, încheiată de estonianul Pinnonen în minutul 48, când vicecampioana a egalat situaţia la 21-21. Cu publicul în spate, “studenţii” n-au capitulat cu una cu doua, Târzioru readucând gazdele în avantaj în minutul 54, când a înscris cu podeaua pentru 24-23. Handbaliştii suceveni s-au precipitat însă pe final de joc, când plusul de experienţă din tabără băcăuană şi-a spus cuvântul. Erhan a închis poarta în ultimele cinci minute, iar în ofensivă execuţiile lui Celestin şi Dospinescu i-au asigurat Ştiinţei o victorie în extremis, scor 26-24.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Spiridon, Manea – Târzioru (12 goluri), Bursuc (4), Eros (2), I. Tcaciuc (2), Popovici (1), Preda (1), Roban, Petrea, Alexa, Baleaev, Costea. Antrenori: Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu.

Ştiinţa Bacău: Tamaş, Grigoraş, Erhan – Bondar (8 goluri), Celestin (5), Pinnonen (4), Dospinescu (3), Rotaru (2), Tokic (2), Păunică (1), Johansson (1), Iancu, Vartic, Tărâţă, Carali, Câmpan. Antrenor: Mateo Garralda.

Rezultatele primei etape:

Dinamo Bucureşti – Poli  Timişoara 26-24
Dunărea Călăraşi – HCM Constanţa 32-30
Potaissa Turda – Energia Târgu Jiu 27-26
HC Vaslui – HC Odorhei 24-28
CSU Suceava – Ştiinţa Bacău 24-26
Minaur Baia Mare – Steaua Bucureşti 23-20
CSM Bucureşti a stat în prima rundă.

În runda a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin, CSU Suceava va juca vineri pe terenul formaţiei CSM Bucureşti.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *