CSM Suceava – “U” Cluj, sâmbătă, ora 13.00, sala LPS

Revenită după 11 ani în elita voleiului masculin românesc, CSM Suceava debutează în noul sezon competiţional cu un meci de Cupa României, echipa antrenată de Tudor Orăşanu şi Vasile Moşuc urmând să întâlnescă sâmbătă, de la ora 13.00, în sala LPS, formaţia “U” Cluj.

Este cea mai accesibilă echipă pe care o putem întâlni, dar este o echipă care an de an a jucat în prima ligă. Are alt ritm, dar eu zic că le vom face viaţa grea clujenilor în meciul de sâmbătă”, a declarat antrenorul Tudor Orăşanu.

Acesta a vorbit şi despre ambiţiile din campionat, acolo unde voleibaliştii suceveni au ca obiectiv rămânerea în prima divizie.

După 12 ani, suntem din nou la nivelul la care am visat. E un nou început de drum şi ne dorim foarte mult să rămânem în prima ligă, chiar dacă istoria ne arată că primul an este foarte greu pentru echipele nou-promovate. Avem potenţial foarte mare, avem nişte tineri foarte talentaţi, dar la acest nivel este nevoie şi de experienţă, iar la acest capitol am reuşit deocamdată să-l transferăm doar pe Lucian Tofan, un fost internaţional, care în ultimele sezoane a evoluat în ligile inferioare din străinătate. De asemenea, avem foarte mult de muncit la partea mentală şi la disciplina tactică. Scopul este ca, după 11 ani, publicul din Suceava, să vadă din nou un spectacol voleibalistic de primă ligă, iar noi să contribuim cât mai mult la acest spectacol. Important este să prindem cât mai repede ritmul competiţiei”, a spus Orăşanu.

Pe lângă menţinerea în prima divizie, mai avem un obiectiv: să creştem de la joc la joc, să prindem experienţă. Avem mulţi jucători nu au luat contactul cu prima ligă şi ne aşteaptă nişte meciuri foarte grele”, a adăugat secundul Vasile Moşuc.

La rândul său, directorul ajunct Valerică Gherasim a arătat că voleiului are o tradiţie de 50 de ani la Suceava. “Avem ambiţii,să rămânem în prima divizie, asta şi pentru că voleiul este un sport de tradiţie în Suceava. Ne-am descurcat cu brio în amicale cu o echipă tânără, dar mai trebuie unele mici ajustări”, a spus Valerică Gherasim.

Secţia de volei de la CSM Suceava a primit recent o primă tranşă în valoare de 50.000 de lei din partea Primăriei, iar oficialii clubului au ţinut să mulţumească pe această cale. “Fără finanţarea Primăriei, nici măcar nu ne putea gândi la participarea în prima diviziei. Sunt sigur că proiectul pe care îl avem se va derula fără probleme până în decembrie. Am vrea ca şi Consiliul Judeţean să susţină voleiului românesc”, a conchis Tudor Orăşanu.

Echipa locală de volei va beneficia în noul sezon şI de sprijinul unor sponsori precum Bazzil, Assist, SUCT şi Celestin.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *