CSM, speranţe la mai bine

După ce în 2013 s-a confruntat cu mari probleme financiare, conducerea clubului CSM Suceava speră ca în noul an lucrurile să revină la normal. Directorul Vasile Băiţan mizează în acest sens atât pe sprijinul Ministerului Sportului şi Tineretului, cât şi pe cel al administraţiei locale.

Cel mai important club sportiv din judeţul Suceava a solicitat pentru acest an 690.000 de lei de la Consiliul Judeţean şi 610.000 de la Consiliul Local.

“Sumele alocate anul trecut nu au putut fi integral achitate clubului pentru că în prima fază se da 30% şi în funcţie de încasările la bugetul local se dau şi ceilalţi bani. Am înţeles că anul acesta nu mai sunt acele presiuni financiare cu Termica, cu ACET, cu încâlzirea oraşului. Luna trecuta au fost încasări foarte bune comparativ cu anii precedenţi, deci avem motive să fim optimişti. Preşedintele Consiliului Judeţean, Catalin Nechifor, ne-a spus la ultima discuţie avută că ne va invita atunci când va împărţi bugetul şi chiar dacă nu va putea sa ne dea cât vrem ne va da acolo unde arde, unde sunt probleme stringente”, a anunţat Vasile Băiţan.

Dacă în 2012 primea 700.000 de lei de Ministerul Tineretului si Sportului, anul trecut CSM Suceava a încasat aproximativ jumătate din această sumă. Vasile Băiţan speră ca situaţia să se remedieze şi, cel mai important, clubul să primească cât mai repede bani de la Bucureşti: “Au fost ani în care am primit bugetul în luna aprilie. La început de an sunt legitimări şi alte cheltuieli care trebuie făcute pentru a putea participa în competiţii. Pe data de 28 întotdeauna primeam banii pentru luna următoare. Ori, noi în ianuarie nu am primit nimic, pentru februarie nu am primit nimic.”

În ciuda incertitudinilor financiare, directorul CSM Suceava a precizat că toate secţiile vor funcţiona în continuare.

“Nu există pericolul să dispară vreo secţie. Din contra, chiar am vrea să facem o colaborare cu doamna Raţă sau domnul Raţă de la Universitate pentru a reactiva înotul. Sunt foarte mulţi copii care ar vrea să vină la înot şi vom vedea cum găsim întelegere de la Universitate ca să ne pună la dispoziţie baza sportivă. La atletism vin ei la noi în sală şi întotdeauna ne-am înţeles bine”, a mai spus Vasile Băiţan.

Sumele solicitate de CSM Suceava la Consiliul Local:
rugby – 200.000 lei
volei – 150.000 lei
hochei pe gheata – 60.000 lei
canotaj – 50.000 lei
atletism – 40.000 lei
lupte – 40.000 lei
box – 40.000 lei
tir sportiv – 30.000 lei

Sumele solicitate de CSM Suceava la Consiliul Judeţean:
rugby – 200.000 lei
volei – 150.000 lei
hochei pe gheata – 80.000 lei
atletism – 70.000 lei
canotaj – 60.000 lei
lupte – 40.000 lei
tir cu arcul – 40.000 lei
tir sportiv – 35.000 lei
box – 15.000 lei

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSM, speranţe la mai bine"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*