CSM Suceava rămâne fără cel mai bun sportiv al ultimilor 5 ani. Topul pe 2018

CSM Suceava a ramas fara cel mai valoros sportiv al sau, dupa ce canotorul Cosmin Pascari a ales sa concureze incepand de anul viitor pentru clubul Dinamo. Transferul canotorului in varsta de 20 de ani la clubul din Stefan cel Mare a fost confirmat de directorul Vasilica Baitan cu ocazia premierii celor mai buni sportivi de la CSM Suceava in anul 2018. “Lui Cosmin Pascari i-am dat drumul sa plece, asa cum i-am dat drumul in trecut si Gianinei Beleaga. Situatia economica a clubului nu ne permitea sa-l mai tinem, avand in vedere la ce nivel a ajuns Cosmin cu rezultatele sportive. Acum, are o sansa si mai mare”, a recunoscut directorul clubului CSM Suceava.

Canotorii au dominat topul celor mai buni sportivi

Oficiata in cantina complexului Areni, festivitatea de premiere de joi i-a scos in prim plan pe sportivii de la sectia de canotaj, care au cucerit pe parcursul acestui an un numar de 46 de medalii. Cu trei titluri de campion european si mondial, dintre care unul la seniori, cucerite in 2018, canotorul Cosmin Pascari (foto dreapta) a fost desemnat pentru al cincelea an consecutiv cel mai bun sportiv de la CSM Suceava. Pe locul secund in clasament s-a situat Florin Artenie, care se poate lauda in acest an cu o medalie de aur la Jocurile Olimpice pentru Tineret si cu o alta la Campionatul European de juniori. Topul intocmit de conducerea CSM Suceava continua cu alti trei sportivi de la sectia de canotaj, este vorba de Alexandru Ciobica – campion european si vicecampion mondial de tineret in anul 2018, urmat de Geani Anton si Gabriel Schiopoaiea.

A fost un an foarte bun pentru sectia de canotaj de la CSM Suceava, un an cu rezultate exceptionale mai ales pe plan international, unde am avut medaliati la Campionatele Mondiale, Europene si la Jocurile Olimpice de Tineret.  In ceea cel priveste pe Cosmin Pascari era normal sa plece. A ajuns la un anumit nivel si era foarte greu sa-l tinem. Ne trebuia mai multi bani si nu puteam renunta la toata sectia pentru a sustine un singur sportiv. Sper sa calce pe urmele Gianinei Beleaga odata cu transferul la Dinamo Bucuresti. Noua nu ne ramane decat sa crestem alti sportivi, iar in acesti moment pot spune ca avem doi copii cu mare potential: Artenie si Ciobica. Poate reusit sa-i tinem, astfel incat, la viitoarele olimpiade sa reprezinte Romania din partea clubului CSM Suceava”, a declarat antrenorul sectiei de canotaj de la CSM, Nicu Despa.

Urmatoarele pozitii al topului anual intocmit de conducerea CSM Suceava sunt ocupate in ordine de Andrei Danila (tir cu arcul), Andrei Gafita (atletism), Adrian Agache (lupte), Andrei Paval (tir sportiv), Lidia si Mykailo Kostach (ambii de la tir cu arcul). Clasamentul se incheie cu Teodor Chira (lupte), Dumitru Vicol (box), Costel Dusacovschi (rugby) si Alexandru Rata (volei).

Paradoxal! Rezultate mai bune cu bani mai putini

In ciuda faptului ca nu a primit toti banii promisi de Ministerul Tineretului si Sportului, iar de la Primarie a accesat doar 60% din bugetul alocat, clubul CSM Suceava a avut un an 2018 prolific, sportivii sai cucerind un total de 165 de medalii, dintre care 11 internationale. Au excelat sectiile de canotaj, cu 46 de medalii, si atletism, cu 41 de medalii, urmate de lupte – 25, box – 18, tir cu arcul – 15, tir sportiv – 11 si sambo – 9 medalii. “A fost un an cu rezultate extraordinare. Pacat ca bugetul nu a fost pe masura rezultatelor. Nici de la Minister si nici de la Primarie nu am beneficiat de sumele pe care contam la inceput anului. Nu se face nimeni vinovat pentru asta, pentru ca am stat si pana la 9-10 noaptea sa intocmim dosarele, sa accesam a doua si chiar a treia transa de bani la unele sectii. A existat colaborare intre club si institutiile care ne finanteaza, dar au existat luni la rand in care n-am primit niciun leu si asta in perioada competitionala. A trebuit sa cheltuim bani pe participarea in competitii, altfel nu puteam aduna atatea medalii. Din acest motiv nu au fost bani si pentru premierea antrenorilor, ci doar a sportivilor”, a declarat directorul Vasilica Baitan, care a precizat ca nu exista riscul ca vreauna din sectiile clubului CSM Suceava sa se desfiinteze, ci din contra: “Vrem sa reactivam sectia de inot!

Prezent la festivitate de premiere de joi, directorul-adjunct Valerica Gherasim a tinut sa multumeasca Primariei si Consiliului Local Suceava, Consiliul Judetean Suceava, Liceului cu Program Sportiv, Universitatii “Stefan cel Mare”, Inspectoratului Scolar Judetean, colaboratorilor, antrenorilor si parintilor pentru sprijinul oferit sportivilor de la CSM Suceava in ultimul an.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSM Suceava rămâne fără cel mai bun sportiv al ultimilor 5 ani. Topul pe 2018"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*