CSM Suceava face demersuri pentru a putea alinia o echipă decentă la startul viitorului sezon al Diviziei A1

CSM Suceava a promovat în prima divizie la volei masculin după o pauză de 11 ani, iar acum așteaptă sprijin pentru a se putea alinia cu o echipă competitivă la startul viitorului sezon.

Primăria Suceava a promis să suplimenteze bugetul echipei locale cu volei cu suma de 500.000 de lei, însă banii nu pot fi accesați până nu va fi epuizat bugetul anterior, a explicat antrenorul Tudor Orășanu. “Avem nevoie de lucruri reale pe care să ne putem baza. Avem garanția autorităților locale și sunt convins că vom accesa acei bani. Din punct de vedere tehnic, este însă târziu de transferat jucători cu experiență și de valoare, jucători de care avem nevoie. Încercăm să-i păstrăm pe cei tineri, facem eforturi mari pentru păstrarea lui Asmarandei, dar în același timp avem nevoie de câțiva jucători cu experiență la nivel înalt, pentru că altfel va fi greu să rezistăm. Vrem să participăm în Divizia A1 pentru că simțim că publicul sucevean este alături de noi. Am primit o grămadă de felicitări și susțineri și ne-am bucurat foarte mult. Am avut și sper să mai avem colaborări de excepție, cum este cea cu firma Bazzil. Așteptăm alături de noi orice iubitor al sportului sucevean și ne străduim să facem o echipă competitivă” a spus antrenorul Tudor Orășanu.

Vasile Moșuc a venit voluntar în funcția de antrenor secund

Acesta va fi ajutat pe banca tehnică de Vasile Moșuc, care a venit voluntar în postura de antrenor secund. “Colegul meu a avut nevoie de mine, am acceptat cu bucurie și mă gândesc la o echipă de volei bună a Sucevei. Sunt lucruri extrem de complicate la acest nivel și vreau să-l ajut pe prietenul meu cu tot ce pot” a menționat Vasile Moșuc.

Voleiul are o tradiție de 50 de ani la Suceava

Directorul ajunct Valerică Gherasim a precizat că secția de volei există încă de la înființarea CSM Suceava, în 1972. “Promovarea în Divizia A1 a fost un lucru deosebit și vom încerca să facem tot ce depinde de noi ca echipa să se alinieze la startul competiției. Suceava are echipă de vole încă din 1972 și dorim să ducem mai departe tradiția” a adăugat Gherasim.

Tudor Orășanu intenționează să înceapă pregătirile de vară în prima jumătate a lunii august.

Conform țintarului viitorul sezon al Diviziei A1 la volei masculin, CSM Suceava va primi în prima etapă vizita celor de la Ştiința Exploatări Baia Mare. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *