Cronică| Dorohoi – Rapid: 0-0

FCM Dorohoi - Rapid Suceava

Rapidul s-a specializat în egaluri. Vrând-nevrând, echipa antrenată de Bogdan Tudoreanu a ajuns la 7 remize în cele 13 etape scurse din actualul sezon al Ligii a II-a, după ce a încheiat nedecis, fără gol, scor 0-0, meciul susţinut sâmbătă, la Dorohoi, pe terenul “lanternei roşii” a seriei întâi.

FCM Dorohoi - Rapid SuceavaAflaţi în criză de puncte, botoşănenii au început curajos, bifând prima ocazie de gol în minutul 4, când Edy Sandu a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în faţa porţii, dar Grumezescu a ratat întâlnirea cu mingea, iar apoi, de la colţul lung, Pavăl a trimis-o în plasa laterală. Încurajaţi din tribunele arenei din Dorohoi de “Cavalerii Nordului”, veniţi peste Siret cu un efectiv de aproape 60 de oameni, “ceferiştii” au replicat în minutul 12, când Negru l-a găsit pe Matei cu o pasă la marginea careului mare, golgheterul rapidiştilor a driblat doi fundaşi adverşi, dar a şutat puţin pe lângă poartă. Odată ce şi-au reglat tirul, oaspeţii s-au lovit de opoziţia lui Prisacă, aşa cum s-a întâmplat în minutul 16 la şutul lui Sfrijan.

FCM Dorohoi - Rapid SuceavaPe contre, botoşănenii au solicitat penalty la jumătatea primei reprize, la un henţ comis în careu de Ferariu. Centralul orădean Florin Marcu a considerat că fundaşul central al Rapidului nu a avut intenţia de a juca mingea cu mâna, aşa că a lăsat jocul să continue. Cea mai mare ocazie a meciului a picat în minutul 29, când Cerlincă a nimerit bara transversală cu un şut din colţul careului mic. Peste doar patru minute, rapidiştii au trecut din nou pe lângă deschiderea scorului prin Matei, atacantul oaspeţilor trimiţând mingea peste transversală, din şapte metri, din poziţie frontală. Spre exasperarea băncii tehnice sucevene, norocul nu se poate antrena. La poarta opusă, Roheţki a respins mingea de la colţul scurt la şutul trimis de Pavăl. A fost 0-0 la pauză.

FCM Dorohoi - Rapid Suceava-11În repriza secundă, trupa lui Vespazian Colban a trecut prima pe lângă deschiderea scorului, asta abia la un sfert de oră de la reluarea jocului, când Sandu a scapăt pe contraatac, dar s-a grăbit încercând un lob din marginea careului şi mingea a fost reţinută uşor de Roheţki.

“Ceferiştii” au mutat uşor-uşor jocul în jumătatea adversă, dar nu au găsit drumul spre golul izbăvitor. Total lipsiţi de inspiraţie la finalizare, cu gazonul pe post de inamic şi o apărare supraaglomerată în faţă, sucevenii au mai avut o singură ocazie până la final, în minutul 76, la un şut de la distanţă expediat de Apostol. În minutul 90, gazdele au avut o ultimă şansă de a rupe echilibrul, dar Sandu a executat extrem de slab o lovitură liberă de la 20 de metri. FCM Dorohoi – Rapid Suceava s-a terminat 0-0 pe un frig ce a îngheţat până şi senzorii tabelei stadionului “1 Mai”.

FCM Dorohoi - Rapid SuceavaPe teren însă, spiritele s-au incins imediat după fluierul final, când botoşăneanul Mateiuc şi suceveanul Sumanariu, ambii intraţi pe teren pe parcursul reprizei secunde, au văzut direct cartonaşul roşu din partea arbitrului Florin Marcu după o încăierare generală. De notat că meciul de sâmbătă a fost primul din actualul sezon in care Rapidul nu reuşeşte să marcheze.

FCM Dorohoi: Prisacă – Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Pavăl – Vrabie, Ghiviziu, Barabaş (’86 Juncănaru), Stancoschi (’90 Mateiuc), E. Sandu – Grumezescu. Antrenor: Vespazian Colban.

Rapid Suceava: Roheţki – Bălan, Ferariu, Velescu, Semeghin – Gheorghiciuc, Apostol (’88 Golofca), Sfrijan (’55 Sumanariu), Cerlincă – Negru, M. Matei (’81 Marinkovic). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Tudoreanu: “Am pierdut două puncte”

La final, Bogdan Tudoreanu a declarat, după remiza de sâmbătă, că Rapidul a pierdut două puncte la Dorohoi şi le-a urat gazdelor să rămână şi în sezonul viitor în Liga a II-a: “Îmi pare rău că am pierdut două puncte la Dorohoi. Prima repriză a fost mai bună, însă după pauză am intrat în jocul Dorohoiului. Terenul a fost greu şi în plus jucătorii mei n-au respectat indicaţiile mele în multe momente. Eu le-am cerut să joace cu mingi pe jos, iar ei au jucat cu mingi pe sus. Ţin să felicit echipa din Dorohoi, care a avut două ocazii mari şi sper să o văd şi anul viitor în Liga a II-a. Referitor la cartonaşele roşii din final n-am văzut faza, dar Sumanariu mi-a spus că jucătorul de la Dorohoi l-a împins şi el n-a făcut nimic“.

Rezultatele etapei a XIII-a:
Săgeata Năvodari – CS Baloteşti 1-0
CF Brăila – Unirea Slobozia 1-0
FCM Dorohoi – Rapid Suceava 0-0
Farul Constanţa – SC Bacău 1-4
Gloria Buzău – Academica Piteşti 2-1
FC Voluntari – ASC Berceni 4-0

Ajunsă pe locul 4, Rapid Suceava va juca în etapa viitoare, pe stadionul Areni, contra celor de la CF Brăila, formaţie pe care a învins-o în turul actualului sezon.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cronică| Dorohoi – Rapid: 0-0"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*