CSU – CSM Bucureşti: 27-27

handbal CSU Suceava - CSM Bucureşti

CSU Suceava a scăpat de “lanterna roşie” a clasamentului la intrarea în vacanţa de iarnă, după ce a remizat sâmbătă, în sala LPS, scor 27-27, în faţa grupării CSM Bucureşti, într-un meci contând pentru ultima etapă programată în acest an în Liga Naţională de handbal masculin.

Universitarii au obţinut un punct printr-un gol marcat de Popovici în ultimele secunde, iar imediat după fluierul final bucureştenii şi-au descărcat nervii pe arbitri, acuzându-i de viciere de rezultat. Cel mai vehement a fost antrenorul Bozo Rudic, care a fost oprit cu greu de jucători şi forţele de ordine să nu-l lovească pe arbitrul Adrian Barbu.

Deşi era lipsită de o miză anume, rezultatul de sâmbătă urmând să fie anulat la sfârşitul sezonului regulat, întâlnirea dintre sala LPS a fost una extrem de tensionată încă de la primele contacte brigada de arbitri Barbu / Ciurea urcându-şi publicul sucevean în cap după ce, până în minutul 5, dictase deja două eliminări temporare împotriva aceluiaşi jucător, este vorba de coordonatorul gazdelor, Cristi Bursuc.

În superioritate numerică, formaţia bucureşteană s-a desprins la 4-2, iar până la jumătatea primei reprize şi-a mărit avantajul la patru lungimi, după ce Ungureanu marca de la 7 metri pentru scorul de 9-5 şi obliga astfel banca tehnică suceveană să solicite un prim time-out. La reluarea jocului, Davidovic a preluat rolul de coordonator, iar pe fondul a trei goluri marcate de handbalistul bosniac, gazdele au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 25, când tabela indica 10-10. Finalul primei părţii a aparţinut însă celor de la CSM Bucureşti, care aveau să intre la vestiare cu un avantaj de două reuşite, scor 14-12.

Trupa lui Bozo Rudic a intrat mai bine în meci după pauză, iar în primele şase minute de la startul reprizei secunde s-a distanţat din nou la patru goluri, Novanc punctând de pe semicerc pentru 17-13. Universitarii au replicat printr-o serie de trei goluri consecutive încheiată de Gavrilovic cu o aruncare de la 7 metri. În minutul 38, la scorul de 16-17, a fost consemnat şi unul dintre cele mai tensionate momente ale meciului de sâmbătă. Novanc a văzut direct cartonaşul roşu pentru o lovitură aplicată lui Gavrilovic, iar imediat a fost trimis în tribune şi preşedintele celor de la CSM Bucureşti, Bogdan Vasiliu, care şi-a chemat jucătorii la bancă fără să solicite oficial time-out.

După cinci minute de întrerupere, oaspeţii au continuat jocul în doar trei jucători de câmp, dar au fost salvaţi de paradele lui Blazevic. Portarul bosnic nu a mai avut ce face însă în minutul 41, când Gavrilovic puncta pe contraatac pentru 20-19, iar formaţia suceveană conducea pentru prima oară în repriza secundă. Mai mult, “studenţii” au făcut şi spectacol, Sandu marcând pentru 22-21 după o “aeriană”. Cu o apărare mult mai agresivă şi adversar care s-a pripit la finalizare, CSM Bucureşti a întors scorul la 24-22, iar în minutul 57 părea că a scăpat în câştigătoare, Simovic marcând pentru 27-24.

În ultimele trei minute, oaspeţii au încercat să-şi ducă atacurile la limita pasivului, dar n-au mai găsit drumul spre gol la poarta apărată de Spiridon. Au făcut în schimb gazdele, de două ori, prin Târzioru şi Popovici, iar cu 80 de secunde rămase din joc, tabela indica 26-27. La penultima acţiune ofensivă a bucureştenilor, arbitrii au fluierat joc pasiv, iar cu 18 secunde rămase până la final formaţia suceveană avea atacul şi un om în plus pe teren. Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu au cerut time-out, iar la reluare Popovici s-a infiltrat între apărătorii adverşi şi a reuşit golul egalizator de 27-27. La repunea mingii, Burlacu a făcut fault cu preţul unui eliminări şi cronometru era oprit când mai erau cinci secunde. Insuficent însă pentru un nou gol.

CSU Suceava – CSM Bucureşti s-a terminat 27-27, după un meci cu cinci cartonaşe roşii, două în tabăra gazdelor şi trei în cea oaspete. Imediat după fluierul final antrenorul oaspeţilor, Bozo Rudic a plecat “glonţ” spre arbitrul Adrian Barbu, pe care l-a alergat până la masa oficială, fiind stăpânit cu greu de proprii jucători şi forţele de ordine.

CSU Suceava: Spiridon, Manea – Gavrilovic (6 goluri), Sandu (5), Davidovic (4), Trifkovic (4), Tîrzioru (3), Popovici (3), Burlacu (2), Eros, Bursuc, I. Tcaciuc, Costea, Roban, Olariu şi Preda.

CSM Bucureşti: Blazevic, Dragomir, – Marijanac (6 goluri), Simovic (4), Novanc (4), Milosevic (3), Kostadinovic (3), Negru (3), Constantinescu (1), Rotaru (1), Ungureanu (1), Pătru, Stoica, Capotă.

Golul egalizator a venit după o schemă indicată de la margine

Tiberiu Popovici, autorul golului prin care CSU Suceava a smuls un punct în meciul de sâmbătă, a declarat la final că reuşita “studenţilor” din ultimele minute a venit în urma unei scheme ce a fost indicată de pe banca tehnică. “La acea fază am făcut exact ce ne-a zis domn profesor la banca şi, spre fericirea noastră, ne-a ieşit. A fost un meci contra unei echipe care joacă un handbal adevărat şi cred că am demonstrat că egalul cu Constanţa nu a fost un accident de-al lor, meciul cu Baia Mare nu a fost un accident de-al lor şi că la Suceava se câştigă greu, că ştim şi noi să jucăm handbal”, a declarat Popovici.

Ghervan: Rezultatul ne mulţumeşte, dar nu ne ajută  foarte mult”

La rândul său, antrenorul Petru Ghervan s-a declarat mulţumit de rezultatul de egalitate, dar a precizat că punctul cucerit sâmbătă nu-i ajută prea mult pe “studenţi”. “Am jucat cu acea apăsare a unei echipe foarte tinere, fără experienţă şi care întâlneşte un adversar mai bine cotat. Evoluţia băieţilor în prima repriză a fost una modestă, pentru că nu noi am fost aceia care să impună ritmul. În repriza secundă, am început să stricăm ritmul adversarilor şi am încercat să ne impunem noi jocul. Astfel, am avut câteva faze reuşite şi câteva intervenţii bune a portarului Spiridon. În aceste condiţii, rezultatul de egalitate ne mulţumeşte, dar nu ne ajută  foarte mult. CSM-ul va juca cu siguranţă în play-off, în timp ce noi vom fi în direcţia noastră”, a declarat Petru Ghervan, care a evitat să comenteze la cald arbitrajul.

“Nu vreau să comentez arbitrajul. Prefer să revăd meciul, să analizez fazele, înainte de a spune dacă a fost viciere de rezultat. Noi ne-am jucat şansa noastră, iar tensiunea care a fost în acest joc ajută, în condiţiile în care echipa noastră este foarte tânără. O astfel de dispută nu face decât să ne întărească”, a precizat antrenorul sucevean.

La final, tehnicianul Petru Ghervan a ţinut să-şi felicite elevii pentru evoluţia pe care au avut-o în prima parte a campionatului şi să le ureze suporterilor suceveni “Sărbători Fericite!” şi “La mulţi ani!”.

Rezultatele etapei a XV-a:

Dinamo Bucureşti – Ştiinţa Bacău 22-22
CSU Suceava – CSM Bucureşti 27-27
HC Vaslui – Pandurii Târgu Jiu 27-22
Potaissa Turda – Steaua Bucureşti 29-25
Dunărea Călăraşi – Poli Timişoara 28-25
Minaur Baia Mare – HCM Constanţa 24-23
HC Odorhei a stat în această rundă.

După meciul de sâmbătă, handbaliştii suceveni au intrat în vacanţă, reunirea lotului fiind programată pentru 5 ianuarie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU – CSM Bucureşti: 27-27"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*