Cristian Anheliuc, rădăuţeanul care a fost bodyguardul lui Schumacher, a ajuns acum campion mondial la MMA

Masoara doi metri si 10 centimetri, iar cand se urca pe cantar, acul se opreste la 160… la 160 de kilograme. Prietenii ii spun insa Micutu’. Asa l-a poreclit antrenorul sau de baschet din Radauti, dupa un meci cu o echipa din Tiraspol.

La 38 de ani, Cristian Anheliuc a renuntat de mult la baschet, apoi la rugby si s-a specializat ca bodyguard.  In trecut a lucrat pentru trupe de muzica din Romania ca Andre, Simpu sau Akcent, dar perioada de glorie a cunoscut-o in 2005, in Italia, unde a fost garda de corp pentru multiplu campion de Formula 1, germanul Michael Schumacher, si pentru echipa de fotbal Juventus Torino.

Cum i-a cunoscut pe Schumacher, Buffon sau Ibrahimovic

Michael Schumacher este un baiat de nota 200. L-am cunoscut pe circuitul de Monza, in anul 2005. Atunci am avut ocazia sa stau la o masa rotunda cu el, cu Rubens Barrichello si cu restul membrilor scuderiei Ferrari, intr-un imens cort amenajat pe circuit. Tot in acea perioada, alaturi de alti colegi de-ai mei, am asigurat paza pentru Juventus Torino. Asa i-am cunoscut pe Del Piero, Buffon (foto), Ibrahimovic, Nedved si pe antrenorul Fabio Capello. A fost o experienta frumoasa”, povesteste Cristian Anheliuc.

A cucerit centura mondiala la amatori in doar doi ani

De doi ani, Cristian s-a apucat de MMA (arte martiale mixte) si i-au trebuit doar patru meciuri sa puna mana pe centura mondiala la amatori. S-a intamplat in luna noiembrie 2016, cand radauteanul a iesit din cusca invingator in cadrul unei gale din Republica Moldova. „Asta cu MMA-ul a fost o nebunie de a mea. Am fost provocat la un astfel de meci, dar cel care a facut-o nu a mai vrut sa intre in cusca cu mine. Daca tot m-am apucat, am zis sa continui, iar dupa patru meciuri, dintre care trei castigate, am obtinut centura mondiala MMA la amatori la categoria +120 de kilograme. Acum, vreau sa o pastrez pe viata, dar pentru asta trebuie sa castig urmatorul meci. Sa vedem cand voi intra in cusca, daca gasim un adversar”, spune Anheliuc.

Desemnat cel mai bun arbitru de skandenberg din lume

Cand nu lupta, imparte dreptatea ca arbitru de skandenberg. “M-am apucat de arbitrat meciuri de skandenberg in urma cu aproape zece ani, iar in 2016 am fost declarat cel mai mare arbitru de skandenberg din lume, titulatura care mi-a fost acordata chiar de secretarul general al Asociatiei Mondiale de skandenberg. Mi-as dori sa organizez competitii acasa, la Radauti, dar este greu sa gasesti sponsori”, a precizat Cristian.

Membru al Academiei Nationale Bodyguard, un centru de excelenta pentru Studii de Securitate Privata, radauteanul este in prezent seful securitatii la Agentia Nationala pentru Cetatenie. “La Radauti, cu specializarile pe care le detin, este greu sa te descurci. Ma leaga insa multe de Radauti. Aproape totul. Acolo m-am nascut, acolo este familia mea, acolo mi-au fost puse pentru prima oara manusile in mana”, a spus Cristian, care a vrut sa candideze ca independent pentru un post in Consiliul Local Radauti.

Legitimat la clubul Dragon Team, unde este antrenat de Daniel Ungureanu, Cristian Anheliuc colaboreaza si cu clubul din orasul natal, Bucovina Radauti.

Exit mobile version