Costel Ilie speră să-și înceapă cu dreptul mandatul

Costel Ilie a susținut ieri prima conferință oficială de presă în calitate de antrenor al echipei locale de fotbal Rapid CFR Suceava. Noul șef al băncii tehnice de pe Areni a vorbit despre campania de achiziții, despre publicul sucevean și despre primul meci din acest al “ceferiștilor”, cel de mâine, de pe teren propriu, cu ACS Berceni.

Obiectivul rapidiștilor este unul îndrăzneț, vor să prindă locul 6, ultimul calificabil în play-off, loc de care îi despart patru puncte, un handicap pe care trebuie să-l recupereze în cele șapte meciuri rămase din sezonul regulat.

“Meciul de sâmbătă cu Berceni ne va arăta dacă ne-am pregătit bine în această perioadă, dacă am reușit să omogenizăm lotul, dacă am corectat greșelile pe care le-am făcut pe parcursul partidelor amicale. Avem șapte meciuri ca șapte finale. Ne vom juca șansa până la capăt și sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Încercăm să scoatem maximum posibil din aceste șapte meciuri rămase din sezonul regulat. Vom da totul pe teren, astfel încât la sfârșitul celor 90 de minute să ne privim față în față și să ne spunem atât s-a putut azi. Sâmbătă vom juca la victorie, pentru că orice sincopă pe teren propriu ne îndepărtează de realizarea obiectivului. Vom fi însă prudenți pentru că meciul durează 90 de minute și putem înscrie oricând. Depinde cum vom gestiona meciul. Sper să avem maturitatea necesară să obținem toate cele trei puncte. O determinare și o responsabilitate foarte mare a tuturor, a jucătorilor, a staffului tehnic și a celui administrativ nu poate decât să ducă la victorie”, a declarat Costel Ilie, care pare să cunoască destul de bine adversarul de sâmbătă. “Ne-am luat informații despre Berceni. Au antrenor care a antrenat la nivelul Ligii I, Marian Rada, un antrenor cu experiență. Au în fiecare compartiment jucători cu ștate vechi în Liga I, cum ar fi Epaminonda Nicu, Pădurețu, Paulinho, Dobre și Pătrașcu, dar mă preocupă mai mult echipa mea”, a spus tehnicianul Rapidului.

Mai aveau nevoie de un atacant în lot

Costel Ilie a recunoscut că și-ar mai fi dorit un atacant în plus în cadrul lotului. “Într-adevăr mai aveam nevoie de un atacant în condițiile în care Mircea Negru vine după o accidentare de trei săptămâni. Sunt unii jucători pe care am dorit să-i cooptăm în cadrul echipei noastre, dar au preferat să plece în cealaltă serie pentru că acolo au găsit alte condiții financiare și o stabilitate mult mai bună. Au fost unii jucători, care, deși sunt tineri, au pus pe primul plan partea financiară. E o decizie greșită, pentru că întâi trebuie să oferi, apoi să ceri. Lucrurile au început să se miște și la Suceava. Am primit un buget foarte mare din partea autorităților locale. În curând vor veni banii și către jucători și cred că va exista liniște din toate punctele de vedere în cadrul echipei”, a mai spus tehnicianul echipei sucevene.

Speră ca publicul să fie al 12-lea jucător

În condițiile în care intrarea la meciul cu Berceni va fi liberă, Costel Ilie speră la publicul să fie al 12-lea jucător: “E prima mea întâlnire în calitate de antrenor cu publicul sucevean. Am avut momente foarte frumoase în calitate de jucător, mă refer la atmosfera pe care o creează publicul sucevean, un public bun cunoscător al fotbalului și avid după rezultate și după spectacol. Sper să fie alături de noi de la primul meci și să ne poarte spre victorie, să fie al 12-lea jucător.”

Cooptat din această iarnă în stafful tehnic, în calitate de antrenor secund, Dorin Semeghin consideră că rapidiștii sunt pregătițI să înceapă sezonul de primăvară cu o victorie.

“O să avem un meci foarte greu ca de fiecare dată când jucăm cu Berceniul, dar suntem pregătiți 100% și ne așteptăm să debutăm cu o victorie în acest an, mai ales că ne așteptăm să vină multă lume la meci”, a spus Seme.

Meciul dintre Rapid Suceava și ACS Berceni este programat mâine, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul Areni, în cadrul etapei a XIX-a din sezonul regulat al Ligii a II-a.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

2 Comentarii

  1. Ma bucur enorm pt. Seme sper sa aiba parte de succese in cariera de antrenor si sa insufle aceeasi dorinta de munca in teren si victorie in final echipei. Suceava merita fotbal si nu unul oarecare ci de calitate de aceea zic Hai Suceava, Hai baietii VICTORIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *