Concluzia? Tristă foc.

EMANUEL ROSU – redactor GSP.RO

Trebuia să-mi celebrez aniversarea cu o întoarcere fericită on home ground. Aşadar, weekendul m-a găsit la Suceava, unde am decis că trebuie să inaugurez FotbalulMeu. Momentul nu e neapărat bun şi nici inspirat.

Primul meci despre care veţi citi aici e Rapid CFR Suceava – FCM Bacău. Ştiu că s-a terminat 1-4 şi că nu e cel mai interesant lucru ever, daaar să vedem ce putem face. Ăştia care-s din oraşul meu oferă tot pachetul neatractiv din lume. Come on, să trebuiască să-ţi pese de o echipă care se cheamă RAPID CFR şi să pari preocupat de un hibrid nefericit… N-O SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Ooook. Stadionul meu e din ce în ce mai şubred, părăsit în aşteptarea vreunei campanii electorale care să-l şteargă de praf. Am stat pe acelaşi loc în care investisem pasiune şi timp în trecut şi pe care îl curtam cu ore întregi înainte de meciuri pentru a nu clasifica la “ocupate”. N-a mai fost deloc la fel. Chiar trist totul, mai ales că în liga a 3-a nu ai niciodată certitudinea că ceea ce vezi reprezintă măcar un show, nu o simulare.

Am avut norocul să stau în spatele lu’ nea Ghiţă Poenaru, om de la care poţi să FURI MESERIE. Striga generos la băieţi, pare genul de om potrivit pentru banca Stelei în cazul în care Lăcă nu ţine biciul suficient de atent în mână. Ghiţă nu se teme să-l folosească.

Clasicul l-a mirosit pe Corneliu Codreanu, unul dintre irosiţii de la Bacău, alături de superstarul din 90, FANE Apostol. “Vezi bă, Cornel dacă are minte, imediat l-a mirosit!”. Da, da, vorbim despre Ghiţă la una dintre puţinele afirmaţii cu sens filosofic. Probabil că n-a dar mai multe de frică să nu fure secunzii prea multă meserie. Nci nu ştii cum te sapă ăştia. Ai grijă, nea Ghiţă.

A, încă ceva. Poziţionarea aleatorie în teren era ajustată printr-un “Dă din franjuri” periodic. Ordinea restabilită garantează spectacolul. La 0-4, îţi permiţi mutări tactice curajoase. Deci, schimbi portarul. Aşa a făcut şi FCM Bacău, după ce Rapid CFR operase isteţ în acelaşi sens câteva zeci de minute mai devreme.

Little did Ghiţă know that the goalkeeper.. Aha, ROCA a fost eliminat pentru fault în poziţie de ultim apărător şi oaspeţii aveau 10 oameni în teren. Oh, nu! Doboş a intrat în poartă şi a luat gol din penalty-ul rezultat, apoi a mai prins greuţ singurul şut expediat în 30 de minute pe poarta sa de cineva în vişiniu, deci de un rapid-cfrist. Nimic n-a mers, scorul stabilit în minutul 25, 0-4, s-a schimbat soft în repriza câştigată la limită de falşii bucovineni.

Doar tabela are demnitate pe Areni
0-1 Tabela rezistă
0-2 Tabela rezistă
0-3 Tabela rezistă
0-4 Idem.
Una dintre primele tabele electronice ever created (cred) a refuzat umilinţa. Până la reluarea reprizei secunde, aşteptând o reacţie din partea ălora pe care ar trebui să-i treacă la GAZDE, nu a fost de acord cu nici unul dintre punctele marcate de taurii furioşi. Trebuia să aibă cineva personalitate în mizeria asta!

Concluzia? Tristă foc. E dubios când nu ai aşteptări şi realitatea reuşeşte totuşi să te copleşească. Până vineri, mi-a plăcut de fiecare dată să merg pe stadionul de ACASĂ.

ps: dacă am făcut repetiţii şi există obiecţii, insist să mi le semnalaţi. Mi-e foarte greu să recitesc. 🙂 Mă înţelegeţi, după un asemenea meci..

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Concluzia? Tristă foc."

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*