Competiţii mondiale la Dorna

Între 17 şi 23 februarie, Vatra Dornei va fi gazda a două competiţii internaţionale de sanie pe pistă naturală. Este vorba despre Cupa Mondială pentru seniori şi Campionatul Mondial pentru juniori.

Imediat după Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, pe 16 februarie, cea mai mare parte din oficialii Federaţiei Internaţionale de Sanie, sportivii, antrenorii şi echipele tehnice vor veni la Vatra Dornei. Între 17 şi 19 februarie, pe pârtia „Bucovina”, se va desfăşura cea de-a 7-a etapă a Cupei Mondiale pentru seniori la sanie pe pistă naturală, iar de pe 21 până pe 23 februarie, aceeaşi pârtie va găzdui ediţia a 9-a a Campionatului Mondial pentru Juniori.

“Municipiul Vatra Dornei are singura pistă naturală de sanie omologată de Federaţia Internaţională de Sanie, astfel încât între 17 şi 23 februarie vor fi organizate etapa a 7-a, finală, a Cupei Mondiale şi Campionatul Mondial pentru juniori. La Vatra Dornei sunt aşteptaţi peste 100 de sportivi din peste 10 ţări. Probabil vor fi 12 ţări, însă deocamdată nu există o confirmare din partea tuturor delegaţiilor”, a transmis Doru Bighiu, reporter Orion Vatra Dornei.

În 2013, la Vatra Dornei, au participat sănieri din 12 ţări. Ca noutate, în acest an, la cele două competiţii şi-au anunţat prezenţa şi sportivi din Statele Unite ale Americii şi Noua Zeelandă.

foto: Andrei Pungovschi / Mediafax Foto

COMENTARII:

1 Comentariu la "Competiţii mondiale la Dorna"

  1. Exista campionat mondial de sanie? Numai daca stiam asta la 10 ani! 🙁 Atunci, iarna, facem antrenamente de cate 7-8 ore pe zi..

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*