„Competiția micilor atleți”, în sala Areni

Asociatia Judeteana de Atletism Suceava se numara printre cele 15 asociatii de profil din tara care organizeaza “Competitia micilor atleti”, un proiect sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Atletism.

Adresat copiilor nascuti in anul 2010 si mai mici, concursul va avea loc sambata dimineata, cu incepere de la ora 10.15, in sala complexului Areni si va contine doua probe: 25 de metri viteza si aruncarea mingii de oina la tinta. “Este o competitie sprijinita financiar de MTS si FRA, iar pe aceasta cale ii multumim domnului presedinte Florin Florea si directorului de marketing, Laura Cazan. Speram sa atragem aproximativ 200 de copii la acest concurs, unde absolut toti participantii vor primi premii”, a precizat presedintele Asociatiei Judetene de Atletism, Elena Vizitiu.

La randul sau, antrenorul federal Silviu Casandra a remarcat deschiderea Federatiei Romane de Atletism catre asociatiile din teritoriu. “Este o mai mare deschidere din partea Federatiei catre Asociatiile Judetene de Atletism. Asociatia noastra are o activitate bogata, motiv pentru care a fost aleasa sa organizeze acest tip de competitie. Este o realizare pentru noi ca am atras acest proiect in judet. Rezultatele sportivilor si antrenorilor au facut posibil acest lucru”, a precizat Silviu Casandra.

Printre cei din echipa de organizare se numara si Iustin Tatarau, care considera ca astfel de concursuri vor largi baza de selectie pentru viitorii atleti de performanta: “Chiar daca la aceasta varsta nu putem vorbi de performanta sportiva, este bine ca atragem copii catre atletism. Iau contract cu sala si cu antrenori, se familiarizeaza cu probele si sunt cronometrati. Asa se formeaza o baza de selectie cat mai mare”.

CSM Suceava este partener al competitiei. “Este imbucator ca sunt copii care incep sa faca sport de la o asemenea varsta frageda. Socializeaza si isi largesc orizontul. Faptul ca Federatia Romana de Atletism este dispusa sa organizeze astfel de competitii este un lucru mare. Sunt foarte putine Federatii care isi permit sa faca asemenea concursuri. FRA este un exemplu pozitiv.”, considera directorul adjunct Valerica Gherasim.

Mai multi studenti din cadrul USV vor veni ca voluntari la concursul de maine. “Astfel de concursuri ne ofera noua, studentilor, posibilitatea de a participa la activitati extracurriculare, iar pe aceasta cale vrem sa-i multumim doamnei conf. univ. dr. Elena Vizitiu si domnului decan Petru Ghervan”, a spus Claudia Zanfirache, studenta laFEZS din cadrul USV.

“Competitia micilor atleti” este sponsorizata de Prolisk, Promo Art Suceava si Serviciul de Ambulanta Ana Rom.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *