Club de șah la Dumbrăveni

Peisajul sahului sucevean s-a imbogatit cu un nou club in care pasionatii sportului mintii isi pot desfasura activitatea in mod organizat. Este vorba de clubul de sah “Aurel Stellia” din Dumbraveni, lansat la initiativa directorului coordonator al Grupului Scolar din localitate, prof. ing. Ovidiu Spiridon, cel care a pus bazele acestui proiect din dorin]a de a readuce în atentia comunitatii o preocupare mai veche a dumbravenenilor.

Sahul este una dintre pasiunile mele si consider ca locuitorii Dumbraveniului ar trebui sa redescopere acest sport al mintii. Pe de alta parte, initiativa mea are la baza dorinta de a readuce aminte satenilor ca pe 18 noiembrie 1932, tot aici a fost lansat primul Cerc Sahist satesc Energia de catre tânarul învatator Aurel Stellia”, a precizat profesorul Ovidiu Spiridon.

La lansarea clubului au participat consilieri locali si reprezentanti ai Primariei Dumbraveni, fosti si actuali profesori ai Grupului Scolar Dumbraveni, cadre militare în rezerva, elevi si alti membri ai comunitatii care au apreciat drept pozitiva aceasta initiativa. Printre cei prezenti s-au numarat: primarul Ioan Paval, Sorin Bursuc, Sorin Ababei, Adrian Ababei, Mihai Chiriac, Gheorghe Burescu, Eugen Hosman, Velu Chirica, Vasile Mihai, Cristian Cârlig, Eugen Rata, Viorel Tocila si altii. Presedintele clubului, profesor pensionar Burescu Gheorghe, a tinut sa precizeze ca în perioada urmatoare, pâna pe 23 decembrie, se va desfasura Memorialul „Aurel Stellia”. Activitatea a fost deschisa printr-un simultan sustinut de colonelul în rezerva Mircea Rata.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Club de șah la Dumbrăveni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*