Clasă de elită la LPS

Liceul cu Program Sportiv din Suceava a demarat inscrierile pentru admiterea in cele doua clase a V-a care vor functiona in cadrul liceului in anul scolar 2015-2016. Ca noutate, conducerea LPS Suceava incearca sa formeze din toamna o grupa de elita la fotbal, cealalta clasa, ce va numara tot 25 de locuri, urmand sa fie una mozaic,  baieti si fete, in care se vor regasi elevi ce doresc sa practice atletismul, handbalul, luptele, fotbalul, rugbyul sau voleiului.

Admiterea in viitorul an scolar se va face prin intermediul a doua probe. Prima, cea de verificare a aptitudinilor sportive va avea loc intre 12-13 iunie, iar o zi mai tarziu este programata si cea de-a doua proba, cea de verificare a cunostiintelor de cultura generala, proba scrisa in care elevii vor sustine examene la limba si literatura romana, matematica si, la alegere, limba engleza sau limba franceza.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarele acte: o cerere tip ce poate fi procurata de la secretariatul liceului, o copie xerox dupa certificatul de nastere, o copie xerox dupa buletinul sau cartea de identitate a parintilor, plus o adeverinta medicala conform careia elevul este apt pentru practicarea sportului.

In media finala de admitere, nota de proba aptitudinilor sportive va conta in proportie de 60%, iar nota de la probele scrise de cultura generala in proportie de 40%.  Inscrierile se fac incepand de luni, 5 ianuarie, la secretariatul liceului.

Ovidiu MurariuEste un ciclu de 8 ani, la care vor lua parte 25 de sportivi, 3 portari si 22 de jucatori de camp pe care vrem sa-i ducem pana la nivelul juniorilor republicani. Cautam copii cu calitati foarte bune, nu doar pe plan sportiv, ci si pe plan educational. Copiii care nu au rezultate bune la scoala nu pot evolua bine nici pe plan sportiv. Aceasta este si filozofia cluburilor din vest. Am decis sa formam aceasta grupa de elita la fotbal si in perspectiva finalizarii campusului sportiv de la LPS. Resurse in judetul Suceava exista, doar ca acestea trebuie slefuite. Pe aceasta cale vrem sa aducem in atentia parintilor ca Liceul cu Program Sportiv Suceava formeaza si oameni, nu doar sportivi”, a declarat seful catedrei de fotbal de la LPS Suceava, Ovidiu Murariu, cel care se va ocupa din toamna de pregatirea grupei de elita.

COMENTARII:

2 Comentarii la "Clasă de elită la LPS"

  1. Si in ce competie o sa joace echipa de fotbal?

  2. In liga biliboanca..:))) sa vedeti cum sar acuma spagile ptr un loc..doar vb aia resurse in buzunarul parintilor sunt acum trebuie doar slefuite…

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*