Circ pe banii pentru sport

Proiectul de finanțare a clubului CSM Suceava a fost în cele din urmă aprobat, nu înainte însă de a stârni noi răfuieli între aleșii locali. Secția de lupte greco-romane nu doar că nu va primi cei 10.000 de lei în plus ceruți de consilierii PSD, ci va avea un buget redus cu 5.000 de lei față de cel propus inițial.

La fel ca în urmă cu o săptămână, consilierii PSD și ALDE au cerut majorarea sumei repartizate pentru lupte, de la 30.000 la 40.000, prin redirecționarea a câte 5.000 de lei de la tir sportiv și tir cu arcul. Amendamentul inițiat de Vasile Mocanu a fost și de data aceasta respins, cu 7 voturi împotrivă, 6 pentru și 9 abțineri.

A urmat o propunere a consilierului local PNL Cristi Crețu (foto centru), ca să se ia 5.000 de lei de la lupte și să se dea la box. Amendamentul său a trecut, cu 15 voturi pentru, 4 împotrivă și 3 abțineri. Paradoxal, consilierii ALDE, care săptămâna trecută au vrut să se dea bani în plus la lupte, de data aceasta au fost de acord cu diminuarea bugetului pentru această secție.

În cele din urmă, proiectul de finanțare a clubului CSM Suceava a fost aprobat, cu 15 voturi pentru și 7 abțineri, cele nouă secții de la CSM Suceava urmând să primească următoarele sume:

rugby – 175.000
canotaj – 80.000
volei – 65.000
atletism – 50.000
hochei pe gheață – 30.000
lupte greco-romane – 25.000
tir sportiv – 25.000
tir cu arcul – 25.000
box – 25.000

La fel ca și în sedința precedentă, fostul căpitan al echipei de fotbal CSM Suceava, consilierul PSD Florin Cristescu, s-a abținut.

„M-am abținut pentru simplul motiv că dacă aș fi votat DA n-aș fi făcut nimic în plus față de ce se vota la această ședință, iar dacă votam cu NU îmi sarea în cap toată lumea sportului din oraș. De altfel, mi-a sărit deja foarte mulți oameni în cap și m-au întrebat de ce nu am vrut să aprob bugetul săptămâna trecută. În primul rând, votul final nu a fost al meu, și, în al doilea rând, cunosc foarte bine situația prin care trece sportul sucevean. Ca dovadă, am adus imagini de la două terenuri de sport care se află într-o stare foarte proastă și pentru care aș dori să fac o dezbatere publică”, a spus Florin Cristescu.

La handbal, proiectul de finanțare cu 1.200.000 de lei a fost aprobat încă de joia trecută, iar conform primarului Ion Lungu, în contul clubului a fost virată deja o primă tranșă, în valorare de 200.000 de lei.

Cea mai delicată situație este la fotbal. Conducerea clubului Foresta nu a reușit să depun[ dosarul complet pentru a beneficia de finanțarea acordată de Primărie, de 1.500.000 de lei din fonduri nerambursabile. Licitația va fi reluată peste două săptămâni.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *