Circ la Foresta. “Galben-verzii” și-au anulat plecarea în cantonamentul din Croația. Antrenorul Ionuț Moșteanu, oprit de bodyguarzi să urce în autocarul echipei

A venit circul la Suceava. Si prima reprezentatie a anului a fost data de echipa locala de fotbal.

Foresta si-a anulat cantonamentul pe care trebuia sa-l efectueze in Croatia, dupa ce jucatorii au refuzat in corpore sa urce in autocarul echipei in semn de solidaritate cu antrenorul Ionut Mosteanu, aflat de ceva timp intr-un conflict vadit cu conducerea administrativa de pe Areni.

Galceava a continuat sambata dimineata, in fata hotelului unde sunt cantonati majoritatea jucatorilor. Acolo, antrenorului din acte al Forestei, Ionut Mosteanu, i s-a interzis, cu “ajutorul” unor bodyguarzi, sa urce in autocarul care trebuia sa plece spre Istria, pe motiv ca “nu este trecut pe lista”.

Am fost pus intr-o situatie penibila. Eu eram pregatit sa merg in acest cantonament, dar mi se ingradeste dreptul la munca. Sunt mai mult decat dezamagit. Am format o echipa frumoasa, iar la finalul campionatului speram sa promovam. Sper ca lucrurile sa se rezolve in cel mai scurt timp. Au fost discutii contradictorii legat de acest cantonament, care a aparut asa inopinant, peste noapte. Mai sunt doua luni pana se reia campionatul, iar utilitatea acestui stagiu nu era tocmai buna, mai ales ca se cheltuiesc niste bani din visteria clubului, a comunitatii (n.r. 8.000 de euro). Era foarte important ca noi sa avem o pregatire de iarna profesionista. Nu am mai vazut asa un mod de pregatire in toata cariera mea. Eu sunt deschis, imi doresc sa continuam, dar un asemenea comportament ma lasa cel putin rece. Imi pune destule semne de intrebare. De ce s-au ratat trei promovari consecutive?” a declarat Ionut Mosteanu, care mai are contract cu Foresta pana in vara anului 2024.  

Chemat la hotel, presedintele Forestei, Andrei Ciutac, i-a amenintat pe jucatori cu rezilierea contractelor. “Am hotarat toti. Daca nu vine mister (n.r. antrenorul Ionut Mosteanu) cu noi, nu plecam nicaieri”, a fost replica jucatorilor.

Andrei Ciutac a explicat ca neintelegerile cu Ionut Mosteanu au fost provocate de pretentiile exagerate ale antrenorului, pretentii care nu pot fi asigurate de o echipa de Liga a III-a. “Ionut Mosteanu are o instiintare din partea clubului ca nu poate conduce sedintele de antrenament. Sunt o multitudine de motive pentru care am ajuns la aceasta decizie. De la venirea lui la Suceava, acesta nu a fost de acord cu absolut nimic. A solicitat foarte multe conditii, printre care completarea staff-ului tehnic cu oameni din afara Sucevei. Este mult prea mult sa aducem un antrenor secund si un preparator fizic din afara Sucevei pentru care sa platim chirie, utilitati, plus prime duble. Nu este multumit nici de conditiile de masa cu care Foresta are contract. Nu a fost de acord nici cu programul echipei, deoarece a considerat ca avem prea multe meciuri amicale. Apoi, refuza jucatorii propusi de catre club. Mai sunt multe alte probleme pe care dumnealui nu vrea sa le inteleaga. Nu intelege ca diferenta dintre Liga I si Liga a III-a este una foarte mare. Am inteles ca nivelul la care a lucrat dumnealui este unui foarte ridicat, dar noi nu ne permitem anumite lucruri. Am avut intentia de a rezilia contractul cu dumnealui dupa infrangerile cu Bucovina Radauti si Somuz Falticeni, dar nu am putut face rezilierea pentru ca la acel moment ne-a solicitat despagubiri de 30.000 de euro. Nu stiu ce club de Liga a III-a si-ar permite in acest moment sa plateasca aceasta suma”, a declarat Andrei Ciutac, care a precizat ca isi va da demisia in cazul in care Foresta va rata promovarea la finalul actualului sezon: “Fie voi lasa clubul pe mana altuia, fie echipa se va desfiinta in vara. Din discutiile cu care le-am avut cu domnul primar, Primaria va sista definitiv finantarea daca echipa va rata promovarea”.

Calificata matematic în play-off-ul Seriei I a Ligii a III-a, Foresta va relua campionatul pe data de 12 martie, cu un meci pe terenul vecinilor de la Somuz Falticeni.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *