Ciprioţii se ţin tare

Handbaliştii suceveni nu vor avea o misiune uşoară la debutul în actuala ediţie a Cupei Challenge. Ciprioţii de la SPE Strovolos au moralul ridicat după ce au eliminat una dintre semifinalistele de anul trecut, Maccabi Tel Aviv, şi sunt hotărâţi să treacă şi de Universitatea.

Sucevenii sperau să dispute ambele manşe din optimile Cupei Challenge pe teren propriu, dar s-au lovit de refuzul ciprioţilor, care şi-ar fi dorit la rândul lor să găzduiască cele două meciuri. De altfel, cei de la Strovolos nu par deloc speriaţi de palmaresul Universităţii.

„Succesul cu Maccabi este foarte important pentru noi şi în general pentru handbalul din Cipru. În primul meci am fost precauţi pentru că ştiam stilul de joc şi forţa adversarului, dar în a doua manşă jucatorii noştri au dat dovadă de o dăruire exemplară. Pentru ei acest succes va conta enorm în perspectiva întâlnirii cu Suceava. Acum ştiu că au potenţialul necesar pentru a depăşi acest obstacol. Cu toţii credem că putem să ne calificăm în sferturi”, a declarat antrenorul Andreas Avraam, într-un interviu publicat pe site-ul Federaţiei Cipriote de Handbal.

Gruparea din Nicosia a început să caute informaţii despre Universitatea Suceava şi consideră ca prima manşă, programată pe 16 sau 17 februarie, în România, va fi decisivă.

„Avem câteva informaţii despre CSU Suceava. Ştim că ocupă locul şase în clasamentul din Romania şi că este o echipă universitară, formată din mai mulţi jucători tineri. Desigur, vom încerca să aflăm informaţii şi despre stilul de joc. Este foarte important pentru noi să obţinem un rezultat bun în primul joc din România. Dacă vom reuşi, credem că pe terenul nostru, unde am sărbătorit multe succese europene, vom putea obţine calificarea”, a mai spus oficialul insularilor.

După disputarea primelor 10 etape, SPE Strovolos ocupă locul secund în Cipru, la două puncte în spatele liderului. În schimb, viitoarea adversară a Universităţii are cel mai bun atac din ligă, cu 36 de goluri marcate/meci.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ciprioţii se ţin tare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*