Anton şi-a lansat programul

Ciprian Anton si-a lansat in aceste zile programul in baza caruia vrea sa castige alegerile din 2 martie de la Asociatia Judeteana de Fotbal Suceava, alaturi de o echipa din care mai fac parte arbitrul international Sebastian Gheorghe, profesorul universitar Bogdan Grosu si antrenorul de fotbal feminin Marcel Irimie.

Pentru inceput, fostul manager al clubului Sporting si-a expus motivele pentru care a ales sa candideze pentru presedintia AJF. “Stiu ca foarte multa lume se intreaba de ce candidez pentru functia de presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal. In primul rand pentru ca sunt suporter al fotbalului, indiferent la ce nivel se joaca. Apoi, trebuie spus ca starea de normalitate a parasit de mult Asociatia Judeteana de Fotbal, iar cei care se afla acum la conducerea ei nu sunt dispusi sa accepte si alte persoane mai tinere, cu o alta mentalitate, in preajma lor. Eu imi doresc sa restructurez treptat, cu strategii adaptate, toata activitatea de la AJF, prin demararea unui proiect denumit <<Fotbalul amator la un nou inceput>>, proiect care se doreste a fi o punte de legatura intre amatorii de fotbal si sportul de performanta. Scopul programului meu, care cuprinde o serie de masuri care singur vor atrage atentia, este acela de a reda demnitatea Asociatiei Judetene de Fotbal”, a spus Ciprian Anton.

Lansat sub sloganul “Noi punem fotbalul pe primul loc”, programul prezentat de Ciprian Anton cuprinde sapte obiective majore. Primul punct se refera la imbunatatirea si reforma fotbalului la nivelul judetului Suceava prin schimbarea statutului AJF Suceava. “Primul lucru pe care il voi propune va fi schimbarea statutului pentru a oferi posibilitatea tuturor celor care au un plan managerial performant sa poata opta pentru o functie de conducere in cadrul AJF. Pana acum, s-a mentinut ideea ca pot candida doar cei care au o activitate de minim patru ani in structurile AJF sau FRF. Eu sunt norocos pentru ca in ultimii ani am fost implicat in fotbal de la echipele de copii pana la nivelul Ligii a II-a, dar imi exprim regretul ca oameni tineri, cunoscatori ai fenomenului fotbalistic, nu se pot inscrie in cursa pentru functia de presedinte din cauza actualului statut”, precizeaza Anton, care, in cazul in care va deveni presedintele AJF Suceava, intentioneaza ca, la sfarsitul fiecarui sezon, sa organizeze o Gala a Fotbalului Sucevean, in cadrul careia sa fie premiati cei mai buni jucatori si antrenori din fiecare competitiei organizata sub egida AJF.

O alta prioritate a lui Ciprian Anton este aceia de a atrage fonduri catre Asociatia Judeteana de Fotbal, atat de la FRF, cat si de la Uniunea Europeana sau din sponsorizari. In acest sens, vrea sa infiinteze un departament special in cadrul AJF. “Asociatia trebuie sa se implice mai mult in lansarea de proiecte de dezvoltare a infrastructurilor sportive din judet, fie ca e vorba de modernizarea terenurilor existente, fie prin construirea altora noi. Atragerea de fonduri de la FRF este una din prioritatile majore ale mandatului meu in fruntea AJF. In plus, ne propunem infiintarea unui departament care sa promoveze atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurilor sportive din judet. De asemenea, avem ca tinta atragerea de fonduri nerambursabile si contracte de sponsorizare in valoare de 10.000 de euro”, a mentionat Anton.

Fostul manager al Sportingului vrea sa acorde o atentie mai mare si sectorului juvenil, dar si fotbalului feminin si celui de sala, neglijate de actuala conducere a AJF. “Pana in prezent, Asociatia Judeteana de Fotbal s-a multumit sa acorde atentie doar fotbalului de Liga a IV-a, neglijand cu buna stiinta Liga a V-a si neacordand nicio atentie fotbalului pentru copii si juniori. Pana in 2012, a existat doar o singura competitie de juniori, cea de juniori C. Celelalte categorii de juniori, D, E si Memorialul Gheorghe Ola au lipsit. Nu li s-a acordat nicio importanta. Daca eu si echipa mea vor castiga aceste alegeri, pe langa diplome, cupe si medalii, castigatoarele fazelor judetene vor primi din partea AJF un echipament compus din trening de prezentare, echipament de joc, geanta si mingi”, promite Ciprian Anton. Acesta vrea in plus, ca echipele sucevene de juniori care se impun in campionatele judetene sa aiba ocazia de a disputa turneele zonale pe teren propriu. “Cred ca dispunem de terenuri foarte bune pe toata raza judetului Suceava, asa ca trebuie sa inaintam Federatiei ofertele noastre de organizare a turneelor zonale”, a mai spus Anton.

De asemenea, Ciprian Anton isi doreste ca echipele sucevene care trec de barajul de promovare sa nu fie doar in vizita in Liga a III-a, asa cum s-a intamplat in ultimii ani cu Raraul Campulung, Scoala de Fotbal Radauti, CS Gura Humorului sau Foresta Malini. “In prezent, fotbalul sucevean nu mai genereaza performanta, deoarece la AJF nu exista o strategie clara. Se promoveaza doar cantitatea, nu si calitatea. In ultimii ani, echipele care au obtinut promovarea in Liga a III-a nu se mai regasesc acolo, iar unele nu se regasesc nici macar in Liga a IV-a”, a mai spus Ciprian Anton, care acuza voalat actuala conducere a AJF ca stabileste campioanele inainte de startul sezonului: “S-au facut calcule la inceputul fiecarui campionat ci sa promoveze, chiar daca continuitatea pe plan sportiv la acele echipe a lipsit cu desavarsire. Acele cazuri nefericite nu trebuiesc repetate”.

In fine, alte doua puncte importante din programul candidatului Ciprian Anton vizeaza infiintarea Fundatiei Sportului Sucevean, in parteneriat cu Consiliul Judetean, precum si realizarea unui parteneriat cu Inspectoratul Judetean Scolar privind organizarea unei competitii fotbalistice de masa la nivel judetean.

Alegeri pentru functiile de conducere din cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal vor avea loc in data de 2 martie, in cadrul unui Adunarii Generale Ordinare ce se va desfasura la restaurantul Bradet si la care vor fi invitati delegatii tuturor celor 52 de cluburi cu drept de vot. Dosarele de candidatura pot fi depuse la sediul AJF din incinta stadionului “Areni” pana pe data de 14 februarie, candidatii urmand sa fie validati in baza statutului de catre o comisie formata din Sebastian Gheorghe, Gabriela Mendelea si Petru Murarita. Pana acum, pentru functia de presedinte AJF si-au anuntat candidatura Aurel Daicu (actualul presedinte AJF) si Ciprian Anton.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

6 Comentarii

 1. E clar ca acest comunist, daicu, trebuie sa plece! Totusi anton asta nu spune nimic de CETATEA…?????? E interesant cum el candideaza, fara sa lamureasca situatia F.C. CETATEA…!!! El nu spune nimic de fotbalul de performanta, liga I, la Suceava ??!!!! El se va bate doar acolo jos, de unde se poate fura mult, usor, si fara ca nimeni sa se sesizeze…! antoane, tu intrai la meciurile Rapidului Suceava la pauza, ca sa nu platesti biletul de intrare de 5 RON??? Da-ti foc!

 2. Hai sa spunem așa.ce planuri aveti pentru a ajuta fotbalul sucevean sa promoveze din nou in liga 1?ce s-a întâmplat cu procesul cu cetatea?cum vedeți viitorul fotbalului sucevean? Sigur o sa ne răspundă daca nu jignim.nu-i mai ok așa?ar putea lamuri si asta cu biletul la pauza,dar hai sa fim civilizati.

 3. -la prima intrebare nu stiu daca din postura de presedinte ajf as putea ajuta o echipa din suceava sa ajunga in liga 1!pentru suceava mai importat este infrastuctura si din postura de presedinte ajf voi face tot ce imi sta in putinta ,daca mi se va cere,sa atragem fonduri pentru constructia unei baze sportive moderne ,in paralel se pot pune bazele si unei constructii pentru o echipa, cu un centru de copii si juniori puternic:A,B,C,D,E,o echipa secunda si o echipa de un nivel superior,liga a II,III
  -la a doua intrebare va pot raspunde: conform deciziei judecatoriei definitiva si irevocabila din luna noiembrie 2013 „se respinge ca fiind prescrisa si pentru lipsa calitatii procesuale cererea privind atragerea raspunderii materiale a paratului ANTON CIPRIAN”.
  -fotbalul sucevean are nevoie in primul rind de infrastuctura, chiar daca ma
  repet,un investitor care sa poata sustina fenomenul fotbalistic ,iar daca aceste lucruri se vor concretiza cred ca in urmatorii ani suceava o sa conteze din nou pe plan national!
  -aaaaaaa era sa uit pentru cei care ma vedeau ca veneam la pauza meciului pot sa le transmit ca sporting juca de la ora 15:00,dupa meciurile de liga a II a si pina la pauza meciului nu puteam fi tot timpul pe stadion pentru ca veneau oaspeti(arbitri,obsevatori ),ii asteptam si daca doreau sa vada meciul intram cu ei la meci direct pe la vestiare.nu stiu daca asta este o scuza, dar chiar imi doream sa vin mai devreme la stadion, cum am fost la meciul cu rapid bucuresti cind biletul a costat 10 lei, meci pe care l-am vazut in intregime!

  multumesc celui care a scris la 22:08 pentru intrebari!

 4. Nah poftim cultura… Iesi public cu hartii si aratale fanilor Cetatii, ca ce-ai facut tu a fost pentru binele echipei!!!! Fa o conferinta de presa, du-te la televiziunile locale! Nu mai scrie pe-aici sau pe facebook. Multa lume nu te-nghite pentru raul facut fotbalului sucevean. Nu este un concurent serios, ca ti-o luai in freza, si tu si daicu. Cu oameni ca daicu sau anton, fotbalul sucevean va avea doar de pierdut, in continuare.. TRIST!

 5. 22.10.2013
  Ora estimata: 09:00
  Complet: C2FF
  Tip solutie: Respins
  Solutia pe scurt: Respinge, ca fiind prescrisă şi pentru lipsa calităţii procesuale pasive, cererea formulată de petentul MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR – AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ – DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE A JUDEŢULUI SUCEAVA, în calitate de creditor al debitorului ASOCIAŢIA SPORTIVĂ FOTBAL CLUB CETATEA SUCEAVA, cu sediul în Municipiul Suceava, str. Dionisie Para nr. 2 B, Jud. Suceava, număr de ordine în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor 12/2004/A, cod de identificare fiscală 16754256, privind antrenarea răspunderii materiale a pârâţilor MOLDOVAN GRIGORE DUMITRU, cu domiciliul în Municipiul Suceava, str. Dionisie Para nr. 2 B, Jud. Suceava şi ANTON NICOLAE CIPRIAN, cu domiciliul în Municipiul Suceava, B-dul George Enescu nr. 44, bl. T 94, sc. A, ap. 8, Jud. Suceava şi domiciliul ales în vederea comunicării actelor de procedură la Cabinet de Avocat „GUDULA MIHAI”, cu sediul în Municipiul Suceava, Aleea Lalelelor nr. 19, bl. 102, sc. B, ap. 15, Jud. Suceava. Definitivă şi executorie. Cu drept de recurs la Tribunalul Suceava în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 octombrie 2013.
  Document: Hotarâre 1352/2013 22.10.2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *