Cinci zile decisive pentru viitorul Forestei

Foresta mai are doar cateva zile la dispozitie pentru a-si rezolva problema cu Fiscul, unde clubul sucevean a acumulat in ultimele luni o datorie de 300.000 de lei. Fara avizul Directiei de Finante, care sa ateste ca datoria respectiva va fi stinsa sau esalonata, gruparea de pe Areni nu poate participa vineri, 28 aprilie, la licitatia pentru obtinerea de fonduri nerambursabile de la Primarie, mai exact nu poate primi bugetul de 1.500.000 de lei noi promis in acest an.

Ion Lungu si-a manifestat speranta ca dosarul “galben-verzilor” va fi eligibil la sedinta de vineri. “Vineri, pe data de 28 aprilie, este o noua sedinta pentru fonduri nerambursabile. Sper ca cei de la Foresta sa gaseasca o solutie, sa aiba documentele la zi, sa aiba certificat fiscal si sa poata participa la licitatie. Sunt unul din cei care am sprijinit, in toti acesti treisprezece ani fotbalul la Suceava, vreau sa il sprijin si acum, dar in conditii de deplina legalitate”, a declarat primarul municipiului Suceava.

In cazul in care nu va reusi sa rezolve problema datoriei, meciul de miercuri, dintre Foresta si FC Brasov, programat de la orele 17.00, pe stadionul Areni, ar putea fi si ultimul pentru formatia suceveana pe scena fotbalului romanesc.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

17 Comentarii

 1. SA SPERAM CA IN AL 12-LEA CEAS CINEVA SA AJUTE CLUBUL SA NU SE DESFIINTEZE.AR FI PACAT CA UN ORAS CA SUCEAVA CARE ARE MULTI IUBITORI DE FOTBAL SA RAMANA FARA ECHIPA.SI CU O DARUIRE IN MECIUL CU BRASOVUL SA OBTINEM O VICTORIE CARE SA ADUCA IARASI PUBLICUL IN TRIBUNE SI ALTI SPONSORI SA O SUSTINA.HAI FORESTA!!!…HAI SUCEAVA!!!

 2. Sprijinul la care se refera primarul dat sportului (subtire) a fost primit din partea municipiului Suceava nu din partea primarului !!!!
  Primarul si Presedintele Consiliului Judetean aveau obligatia(neindeplinita) ca pe langa banii de la buget sa se implice in obtinerea de performante in sportul care reprezinta Suceava inclusiv prin aducerea de sponsori care sa sustina echipele sportive reprezentative(handbal ,fotbal,) ale Sucevei!
  Asteptam in acest moment INTELEGERE DIN PARTEA Directiei Jud. a Finantelor si a unor oameni SUCEVENI care sa ajute (sa nu dispara ) echipa de fotbal a SUCEVEI !!!

 3. Principalii vinovati pentru situatia in care se afla clubul sunt Ciutac, Goian si Perja nu PRIMARUL a manageriat clubul si a facut datorii la stat, el a locat impreuna cu acceptul consilierilor bani pe care i-a virat anul trecut ( din cate se pare afost celmai mre buget alocat de cand e el primar ), trebuie intrebati cei trei CE AU FACUT CU BANII ????
  La stat nu au dat , la jucatori nu , UNDE SUNT MILIARDELE ??????

 4. ANUL TRECUT NU S-AU VIRAT IN CONTUL CLUBULUI TOTI BANII PROMISI.DIN 1.700.OOO S-AU ALOCAT NUMAI 1.500.000.CEI 200.000 CARE NU S-AU MAI VIRAT ERAU DESTINATI FISCULUI.CU BANII DE LA SPONSORI CARE SUNT NISTE SUME MICI S-AU PLATIT ARBITRII SI DEPLASARILE.DE ASTA SUNTEM IN SITUATIA ACEASTA.ASA CA LUNGU SI CONSILIUL LOCAL SUNT SI EI VINOVATI DE ACEASTA SITUATIE IN CARE ESTE ECHIPA DE FOTBAL.SA SPERAM CA SE VA GASI CINEVA CU SUFLET SA AJUTE CLUBUL CA SA NU RAMANEM FARA FOTBAL LA SUCEAVA.

 5. Primăria a dat cel mai mare buget din ultimii 13 ani. De ce patronii clubului nu au susținut și ei cu cel puțin 30% din bugetul alocat de primărie și ar fi ieșit la liman?Nu uitați că primăria plătește și utilitățile ,gaz,apă, curent pe tot parcursul anului , așa că …să nu mai spunem că folosirea Stadionului Areni este gratis.Speranța că Foresta va continua este în a demonstra credibilitate și respect față de toți factorii locali și nu în ultimul rând de spectatorii suceveni ,împătimiți ai fotbalului , care reprezintă contribuabilul .

 6. dutu esti PRAF…
  Se vede ca ai ceva împotriva celor trei, dar fa si tu un calcul simplu privind cheltuielile unui club, bineînțeles daca te pricepi.
  Cheltuielile de organizare ale unui meci acasă sau in deplasare sunt in jur de 9000-10000 lei si au fost in jur de 23 jocuri, incluzând si meciurile din Cupa României.
  Salariile, in orice club sunt minim 30 angajați, cu o medie de 2.500 lei/angajat=75.000 lei, acum calculează la 6 luni si vezi suma totala.
  Cheltuieli de organizare pt juniori in jur de 40.000 lei ( pana in Decembrie)
  Masa zilnică pt 20 jucători la preț de 40 lei/persoana (prânz si cina)= 800 lei/zi, restul calculează tu…
  Cazarea lunară pt jucatori si staff, ma refer la cei care nu sunt din Suceava, din ce stiu eu sunt vreo 15 persoane ( 15 pers x 25 lei/zi=375 lei/zi), deci 11.250 lei/lunar
  Cantonamentul centralizat in jur de 35.000-40.000 lei
  Ce ți am spus eu acum sunt cheltuielile minime ale unui club care activează in liga 2, asa ca nu i mai critica pe cei trei. Sunt sigur ca cei trei la care te referi, nu au nevoie sa „fure” banii clubului Foresta.
  Ți am făcut un calcul in graba, daca vrei sa afli cheltuielile detaliate ale unui club, cu mare plăcere te ajut.
  Cand un club nu primește bani timp de 4 luni, cum te poti descurca dutu?

 7. NU AI DREPTATE DEOARECE DL. CLIM A DAT ECHIPA IN VARA CELOR TREI FARA DATORII , EL AM INTELES CA A PRIMIT DE LA PRIMARIE IN JUR DE 5 MILIARDE VECHI SI A PLATIT DATORIILE LA STAT TIMP DE SAPTE LUNI.
  CEI TREI AU PRIMIT DE LA PRIMARIE CEVA MAI BINE DE 13 MILIARDE SI CRED CA BANII DE PE BILETE DIN MECIUL CU STEAUA DE APROXIMATIV 3 MILIARDE ( CARE TREBUIE SA VERIFIVE ORGANELE COMPETENTE CE AU FACUT CU EI SI CUM AU FOST INREGISTRATI) SE LAUDAU CA AU SPONSORIZARI 2 MILIARDE, TRANSPORTUL A FOST GRATIS ( vezi benerele cu Romfur ) BANII PT. ARBITRII SAU PLATIT DIN BILETE SI AU RAMAS SI CU REST SI MULTE ALTELE CARE NU PREA PAR ORTODOXE ……..NU AI DREPTATE DEOARECE DL. CLIM A DAT ECHIPA IN VARA CELOR TREI FARA DATORII , EL AM INTELES CA A PRIMIT DE LA PRIMARIE IN JUR DE 5 MILIARDE VECHI SI A PLATIT DATORIILE LA STAT TIMP DE SAPTE LUNI.
  CEI TREI AU PRIMIT DE LA PRIMARIE CEVA MAI BINE DE 13 MILIARDE SI CRED CA BANII DE PE BILETE DIN MECIUL CU STEAUA DE APROXIMATIV 3 MILIARDE ( CARE TREBUIE SA VERIFIVE ORGANELE COMPETENTE CE AU FACUT CU EI SI CUM AU FOST INREGISTRATI) SE LAUDAU CA AU SPONSORIZARI 2 MILIARDE, TRANSPORTUL A FOST GRATIS ( vezi benerele cu Romfur ) BANII PT. ARBITRII SAU PLATIT DIN BILETE SI AU RAMAS SI CU REST SI MULTE ALTELE CARE NU PREA PAR ORTODOXE ………..
  SA FIM SERIOSI CA AU FOST BANI FARA NUMAR………..
  SA FIM SERIOSI CA AU FOST BANI FARA NUMAR.

 8. Citește declarația dl primar si vei vedea ca au fost virați 14 miliarde in anul 2016, din care 9 miliarde in perioada celor trei persoane.
  Tu esti sigur ca au fost achitate toate datoriile pana sa vina cei trei, eu nu cred. Mai verifica in zona aia de unde ai informațiile pt ca ii cunosti si ai sa vezi ca te înșeli:))
  Lăsați vrăjeala asta ieftină, interesele voastre personale si mai bine ati susține echipa.

 9. Apropo, de vechea conducere văd ca nu discutați nimic, de ce oare?
  Din ce se discuta prin oraș, ar mai fi un conducator in funcție, conducator care a fost si înainte de a veni cei doi, pt ca Dl Ciutac era oricum in conducerea clubului. Oare de ce nu pleacă acea persoana, sa fie bine la Suceava:)

  1. Zi pe fata,mister,Moldovan fibletea Lungu ,aici e cascavalul !!!!!!!!! afară cu el .zicala .,românească zice lupu , la care stana a mancat oaia tot acolo merge .

 10. Asta ma gandesc si eu ceva e cusut cu ata alba ,bani au fost slava domnului ,primaria,sponsori,tv ,bilete ,etc .Trebuie facut o comisie abilitara sa verifice la sange si cine a bagat mina sa dea socoteală -! Echipe gen Afumati ,Clinceni ,Resita ,Calarasi ,si lista ………? nu s-au facut de ras ca Suceava.

 11. Salut!
  Va rog sa nu comentați daca nu dețineți minimum de informații, singurul care știe ceva este Adi.
  Va dau un calcul simplu si va lămuresc in privinta banilor primiți de la primărie:
  – daca au angați cel putin 30-35 persoane, ceea ce este normal într-un club de fotbal si o medie salarială de 2.000 lei/persoana, plus taxele catre stat ajung la 1 miliard pe luna, înmulțiți cu 12 luni si veți vedea ca se duc banii numai pe salarii ( 12 miliarde ).
  – organizarea pt 40 meciuri ii costa in jur 3,5-4 miliarde.
  – organizarea meciurilor pt juniori 1 miliard
  – cantonament iarna-vara 80.000 lei
  – masa jucatori 1,5-2 miliarde
  – echipament antrenament, prezentare, joc 30.000 lei
  – mai sunt si altele, gen penalități sportive, medicamentație, etc.
  In concluzie, banii de la primărie ajung numai pt salariile angajaților.
  Mult succes echipei Foresta!

 12. Un club are 20-25 jucatori, staff tehnic ( antrenori principal, secund, portari ), medic, maseuri, magazioner, organizator competiții, responsabil ordine si siguranța, reprezentant media, 5 antrenori pt centrul de copii si juniori ( A, B, C, D, E ). Atâta timp cât nu primăria nu da bani timp de 4 luni, iti trebuie un sponsor care sa te ajute, deoare sunt cheltuieli de minim 4-5 miliarde pt aceasta perioada.
  Din ce au spus conducătorii clubului si jucătorii au recunoscut, au achitate salariile pana la jumătatea lunii Ianuarie 2017.
  Eu cred ca nu a furat nimeni, iar unui club de liga 2 ii trebuie buget de 20-25 miliarde, nu 14 miliarde cum au primit ei.
  Asta a fost ultimul meu comentariu, deoarece trebuie sa fii implicat in fenomen ca sa înțelegem activitatea unui club.

 13. Foresta este un club particular și beneficiarul financiar a banilor de la primărie.E oare corect?Sau primăria să dea bani și șmecherii de la echipă să-i impartă cum vor.Vor mercenari să bage măna în buzunar să nu se mai plângă că nu dă primăria bani.Amintiți vă de campionatele anterioare când au retrogradat sportiv și primeau bani de la primărie pt imagine. Atunci ce ar fi trebuit sa facă Lungu , să le ceară banii înapoi pt că nu au adus imagine pozitivă Sucevei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *