Cinci miliarde pentru promovare

Primaria si Consiliul Local al muncipiului Suceava vor aloca in 2011 suma de 5 miliarde de lei vechi pentru fotbal. Banii vor fi primiti de catre clubul care va garanta promovarea Sucevei in Liga a II-a.

Daca in 2010 a dat la fotbal 3 miliarde, acum municipalitatea va scoate la bataie 5 miliarde pentru sprijinirea acestui sport. Ce-i drept, pretentiile au crescut, primarul Ion Lungu anuntand ca pentru a primi acesti bani, clubul trebuie sa demonstreze ca poate promova in Liga a II-a.

“Pentru fotbal vom aloca prin buget suma de 5 miliarde de lei vechi. Acesti bani vor fi folositi pe criterii de performanta. Cand dam 10 miliarde la handbal ne gandim sa jucam in cupele europene, iar cand dam 5 miliarde la fotbal ne dorim promovarea in Liga a II-a. Cine va veni cu un proiect prin care sa demonstreze ca are posibilitatea de a promova echipa, acela va primi banii”, a anuntat Ion Lungu.

La fel ca si anul trecut, pentru banii de la Primarie, vor depune proiecte cluburile Rapid CFR si Sporting. Castig de cauza in 2010 a avut gruparea ceferista, Sportingul multumindu-se cu 550 de milioane alocate ulterior de catre Primarie pentru sustinerea fotbalului juvenil.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cinci miliarde pentru promovare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*