Cinci canotori suceveni au devenit campioni europeni de tineret în Germania

România a cucerit opt medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Krefeld (Germania). Printre cei care au urcat pe podium se numără și șase sportivi suceveni.


Este vorba de Andrei Mândrilă – dublu medaliat cu aur în probele de dublu rame și opt plus unu, Alexandru Gherasim, Leontin Nuțescu și Andrei Axintoi – toți trei medaliați cu aur în probele de patru rame și opt plus unu, Gheorghe Scripcaru – medaliat cu aur cu echipajul de opt plus unu și Alexandra Ionel – medaliată cu argint în proba de patru rame feminin.

România a participat la competiție cu 12 echipaje, dintre care zece s-au calificat în finalele pentru medalii.

Fosta mare canotoare Elisabeta Lipă, în calitatea de președintă a Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a afirmat că bilanțul de nouă medalii, opt de aur și una de argint, obținut de sportivii români la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Krefeld ”reprezintă o performanță extraordinară”.

În ultimii ani, România a tot demonstrat faptul că are cel mai bun lot de tineret din Europa, iar în 2023 am continuat această tradiție frumoasă. Nouă medalii, dintre care opt de aur și una de argint, reprezintă o performanță extraordinară și o dovadă a faptului că am reușit să formăm un lot de tineret extrem de valoros. Rezultatele lor sunt lăudabile și semnifică un viitor cu multe medalii strălucitoare pentru canotajul românesc”, a declarat Lipă. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *