Ciclistul sucevean Vlad Dascălu și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris

Ciclistul sucevean Vlad Dascălu și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris după ce s-a clasat pe locul al cincilea în proba de cross-country olimpic, sâmbătă, în concursul de mountain bike din cadrul Campionatelor Mondiale de ciclism de la Glasgow.

Dascălu, medaliat cu aur la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska, în iunie, a încheiat la 54 de secunde de învingător, britanicul Thomas Pidcock, campionul olimpic en titre, cronometrat cu timpul de 1 h 23 min 03 sec.

Neozeelandezul Samuel Gaze a obținut argintul, sosind la 19 secunde, elvețianul Nico Schurter a luat bronzul, încheind la 34 de secunde, în timp ce francezul Victor Koretzky s-a clasat pe patru, la 43 de secunde. La start au fost prezenți 98 de cicliști.

România avea deja șase sportivi calificați la JO de la Paris: atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua) a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, înotătorul David Popovici a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naționale de la Otopeni, pugilista suceveană Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg) a obținut biletul prin medalia de argint de la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska, înotătorul Vlad Stancu a realizat baremele la 800 și 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad, atleta Andrea Miklos care a realizat baremul în proba de 400 m la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska, iar Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul la lungime la concursul Inneringer Weitsprung Meeting. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *