Chelaru, pe podium la Dorna

Municipiul Vatra Dornei a găzduit duminica trecută pentru cel de-al doilea an consecutiv, întrecerile Campionatul Naţional de Alergare Montană. Desfăşurată la categoriile seniori, senioare, juniori I şi junioare I, întrecerea a reunit la start 100 de concurenţi, 40 în probele feminine şi 60 în cele masculine, aceştia reprezentând 27 de cluburi din întreaga ţara.

Dintre cei opt atleţi suceveni înscrişi în concurs, cea mai bună performanţă a fost reuşită de Iuliana Chelaru (foto) de la LPS Suceava, care a reuşit să cucerească medalia de bronz, în proba destinată junioarelor, după ce de parcurs cei 4.000 de metri ai traseului amenajat pe dealul Runc cu timpul de 21 de minute. Pe primul loc al podiumului a urcat Ionela Dragomir, de la CS Muscelul Campulung Muscel, cu timpul de 20 de minute şi 15 secunde, în timp ce medalia de argint a ajuns în posesia alergătoarei Cristina Negru de la CSM Oneşti, care a trecut linia de sosire la 34 de secunde de învingătoare.

În proba destinată juniorilor, desfăşurată pe o distanţă de 8.000 de metri, cu o diferenţă de nivel de 194 de metri, titlul de campion naţional a fost cucerit de Petru Bogdan Boldi, de la CSŞ Mediaş, care a terminat cursa cu timpul de 34 de minute şi 53 de secunde. Pe locul secund a sosit Bogdan Alexandru Staicu de la Pandurii Târgu Jiu, sosit la 48 de secunde în spatele câştigătorului, în timp ce, pe ultima treaptă a podiumului a urcat colegul său de club, Alin Marian Drondoaie.

În cursa rezervată senioarelor, desfăşurată pe acelaşi traseu lung de 8.000 de metri, pe primul loc s-a situat Cristina Alexandra Frumuz (CSM Buzău), care a trecut linia de sosire cu timpul de 38 de minute şi 49 de secunde. La un minut şi 24 de secunde în spatele învingătoarei a sosit reşIţeanca Liliana Maria Danci, în timp ce bronzul i-a revenit Simonei Maxim de la CSU Galaţi.

În proba regină, cea a seniorilor, care s-a desfăşurat pe o distanţa de 12.000 de metri, câştig de cauză a avut în cele din urmă Constantin Ifrim de la Ştiinţa Bacău, care a terminat traseul cu timpul de 51 de minute şi 10 secunde. Acesta a fost urmat în clasament, la o distanţă de 42 de secunde, de Ionuţ Ghită (CSM Buzău), pentru ca ultima treapta a podiumului să fie ocupată de Constantin Gabriel Mineran (CSU Galaţi).

În aceiasi zi, dar cu începere de la orele 12.00, Primăria Municipiului Vatra Dornei, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Asociaţia Judeţeană de Atletism, a organizat cea de-a cincea ediţie a Cupei Dornelor la atletism, o competiţie adresată copiilor şi juniorilor, premiile în valoare totală de 5.000 de lei atrăgând la start în jur de 150 de alergători.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Chelaru, pe podium la Dorna"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*