Cea mai frumoasă amintire: bătaia!

Ediţia a doua a Memorialului “Ştefan Tomovici” s-a bucurat de prezenţa a cinci dintre sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1980. Iniţiaţi în tainele pucului de radăuţeanul Ştefan Tomovici, aceştia şi-au amintit cu plăcere de perioada în care au fost pregătiţi de una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale hocheiului românesc.

“Sunt zeci de ani în care am trecut împreună peste multe. Dar dacă este să dezvălui cea mai frumoasă amintire din perioada în care mi-a fost antrenor, aceea este bătaia. Ne bătea de nu ştiam ce este cu noi. În plus, ne punea să stăm ore în şir cu patinele pe picioare”, şi-a adus aminte actualul director tehnic al Stelei, Constantin Nistor(foto).

Juristul Ştefan Tomowicz – general în rezervă al oştirii române, veteran de război, s-a stins din viaţă în 2002, la venerabila vârstă de 92 de ani. Prin mâinile sale au trecut sute de sportivi, mulţi dintre aceştia ajungând să reprezinte România în competitiile internaţionale. Cei cinci foşti elevi ai săi prezenţi în aceste zile la Suceava sunt rădăuţenii Constantin Nistor, Gheorghe Huţan, Doru Moroşan, Adrian Olinici şi Dumitru Axinte. De asemenea, actualul antrenor al echipei CSM Suceava, Constantin Curelaru este rodul aceluiaşi Stefan Tomowicz.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cea mai frumoasă amintire: bătaia!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*