Ce beneficii pentru sănătate au scaunele de gaming și de ce sunt esenţiale pentru utilizatorii de computere

În prezent, tot mai mulţi oameni ajung să aibă un stil de viaţă sedentar, iar acest lucru creează numeroase probleme de sănătate printre care şi durerile de spate, obezitatea şi depresia. Aceste probleme sunt şi mai des întâlnite la cei care petrec mult timp în fața computerelor pentru că lucrează de acasă sau pentru că sunt pasionaţi de jocurile PC. 

Trecerea de la un scaun obişnuit la unul ergonomic, special conceput pentru a asigura o postură cât mai bună, a devenit o necesitate pentru că îi va ajuta pe utilizatorii de calculatoare să se simtă mai bine şi, totodată, să devină mai productivi. Hai să vedem de ce scaunul de gaming este esenţial pentru gameri, dar şi pentru cei care lucrează de acasă!

Postura corectă la birou este esenţială pentru performanţele cognitive  

Corpul uman funcţionează mai bine dacă are poziţia corectă şi nu sunt suprasolicitaţi muşchii. Poziţia inadecvată la birou, pe un scaun obişnuit, obligă muşchii să lucreze mai mult pentru a susţine trunchiul, gâtul şi umerii, iar acest lucru grăbeşte instaurarea unei stări de oboseală, generează dureri musculare şi creează o stare de iritare care va scădea productivitatea. 

Mai mult, postura inadecvată afectează circulaţia şi creează probleme de sănătate, iar poziţia incorectă a coloanei şi a genunchilor creează o presiune suplimentară asupra articulaţiilor şi duce la dureri de umăr, gât şi spate. În aceste condiţii, utilizatorii de calculatoare şi toţi cei care stau mult la birou, obosesc repede şi devin neproductivi şi iritabili. Prin urmare, între postura corectă şi performanţele mentale există o strânsă legătură.

Scaunul de gaming este ergonomic

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui scaun de gaming este ergonomia. Acestea au facilităţi de reglare şi de personalizare în funcţie de utilizator, astfel încât să asigure postura corectă la birou. 

Sunt dotate cu spătar înalt care susţine corect umerii şi gâtul, suport lombar reglabil care susţine curbura naturală a coloanei, şezut căptuşit şi confortabil, cotiere reglabile pentru susţinerea braţelor, facilitatea de reglare a înălţimii, a înclinării spătarului şi multe altele. 

Odată ce au fost reglate corespunzător pentru utilizator, scaunele de gaming sunt perfecte pentru sesiunile lungi de lucru la calculator! 

Scaunele de gaming oferă facilităţi de mişcare în poziţia şezut

Pe lângă poziţia şezut adecvată, un scaun de gaming poate oferi şi posibilitatea de mişcare. Studiile arată că utilizatorii, chiar dacă folosesc un scaun ergonomic, periodic ar trebui să schimbe poziţia sau să îşi rezerve câteva minute de mişcare. Utilizarea unui scaun de gaming pivotant şi dinamic promovează flexibilitatea coloanei şi ajută la reducerea problemelor create de sedentarism. 

Un scaun de gaming care facilitează modificarea poziţiei menţine activi şi întăreşte muşchii braţelor, ai spatelui, ai abdomenului şi ai picioarelor, stimulează circulaţia şi promovează activitatea cognitivă. Periodic, utilizatorul poate înclina spătarul cu câteva grade înainte sau înapoi, poate regla suportul lombar sau al gâtului şi cotierele. 

Beneficiile pentru sănătate ale unui scaun de gaming

Pe lângă faptul că arată foarte bine, scaunele de gaming oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:

  • Ameliorează durerile de spate şi de cap;
  • Reduc tensiunea la nivelul gâtului şi al umerilor;
  • Asigura o capacitate pulmonară mai mare şi îmbunătăţesc respiraţia şi circulaţia, iar acest lucru se va reflecta într-un nivel mai mare de energie şi o activitate mentală mult mai bună.

Prin urmare, scaunele de gaming susţin postura corectă, absorb greutatea părţii superioare a corpului şi reduc tensiunea în articulaţii. Utilizatorul trebuie doar să îl ajusteze şi personalizeze pentru propriile necesităţi!

Scaunele de gaming cresc gradul de confort

Scaunele de gaming sunt special create pentru a asigura utilizatorului confort extins pe perioade îndelungate. Acest lucru este posibil prin ergonomia orientată către trei direcţii:

Susţinerea unei posturi corecte – reduce stresul asupra articulaţiilor şi a muşchilor, stimulează circulaţia sângelui şi îmbunătăţeşte respiraţia. Utilizatorul trebuie doar să configureze scaunul şi apoi să se sprijine de spătar. Suportul lombar şi pentru gât susţine curbura naturală a coloanei şi, pe măsură ce corpul păstrează postura, şoldurile de aliniază cu coloana, spatele se îndreaptă şi cutia toracică creşte în volum. În plus, pentru că muşchii lucrează adecvat, se îmbunătăţeşte circulaţia. 

Căptuşeală şi umplutură confortabilă pentru spătar şi şezut – Toate scaunele de gaming sunt dotate cu straturi de spumă pe şezut şi spătar şi căptuşeala de calitate. Spuma are capacitatea de a reveni la forma iniţială şi asigură durabilitatea scaunului care va putea fi utilizat mai mult ani, fără probleme, iar căptuşeala respirabilă nu va permite utilizatorului să se supraîncălzească sau să transpire. 

Facilităţi de mişcare din poziţia şezut – Chiar dacă au o postură perfectă, oamenii nu sunt proiectaţi să stea mult timp în poziţia şezut. De aceea, cele mai performante modele de scaune de gaming vin cu facilităţi de înclinare a spătarului şi fixare în diverse unghiuri, mişcarea cotierelor sau a suportului pentru gât. Astfel, utilizatorul se poate bucura de confort constant şi o postură corectă pentru mai multe ore.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *