Caz fără precedent. Bătăuşul arbitrului de la Şerbăuţi a fost arestat de poliţişti

Caz fara precedent in fotbalul romanesc. Un jucator a fost retinut de Politie dupa ce a batut un arbitru pe terenul de fotbal. S-a intamplat la meciul de Liga a V-a dintre Bucovina Serbauti si Sporting Poieni Solca, desfasurat duminica, 30 octombrie, pe parcursul si la finalul caruia, arbitrul sucevean Florin Blanariu a fost amenintat, injurat, scuipat, alergat de-a lungul terenului si lovit cu pumnii de mai multi jucatori si spectatori ai echipei din Serbauti.

Incidentele au inceput in minutul 93 al meciului, cand Ionut Onesim (19 ani), jucator la Bucovina Serbauti a primit al doilea cartonas galben, iar in momentul eliminarii l-a lovit pe arbitrul Florin Blanariu cu pumnul în fata, provocându-i acestuia o sângerare nazala. Imediat, arbitrul a fluierat întreruperea jocului dupa care a fost lovit de aproximativ 40-50 spectatori care au intrat pe terenul de joc.  Peste putin timp, în apropiere de vestiare, acelasi Ionut Onesim l-a lovit din nou pe arbitru, cu pumnul peste ureche.

Ulterior, in baza unui certificat medico-legal in care se specifica ca a avut nevoie de 4-5 zile de ingrijiri medicale in urma loviturilor primite, Florin Blanariu a depus plângere penala împotriva jucatorului pentru comiterea infractiunii de „lovire sau alte violente”. In cursul zilei de luni, s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de Ionut Onesim dar si fata de un alt barbat de 28 ani, din comuna Serbauti, Vasile Nicolae Sandru, pentru comiterea infractiunilor de „lovirea sau alte violente” si „tulburarea ordinii si linistii publice”, iar Ionut Onesim a fost retinut pentru 24 de ore si introdus în arestul IPJ Suceava. Cercetarile sunt continuate urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competenta, se arata intr-un comunicat emis de IPJ.

Ionut Onesim a fost eliberat sub control judiciar in cursul zilei de marti.

Anton: „E un semnal de alarma. Violenta nu aduce nimic bun”

Ciprian Anton, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, spera ca astfel de cazuri sa nu se mai repete, anuntand ca, pe viitor, va obliga cluburile sa aiba cel putin un politist, un jandarm sau un agent de paza la teren pe toata durata unui meci. “Noi, pe linie sportiva, am luat masuri. Am dictat cele mai mari amenzi care sunt prevazute in regulament. Sper sa fie primul si ultimul jucator retinut pentru acte de violenta pe stadioanele din judetul Suceava. E un semnal de alarma pentru toti membrii afiliati. Violenta nu aduce nimic bun. Noi obligam cluburile sa aiba forte de ordine la meci, dar, din lipsa de personal, acest lucru nu se respecta de multe ori. Avem o colaborare buna cu Jandarmeria, prin care anuntam care sunt meciurile cu risc, asta in functie si de cazierul clubului. Nu putem insa sa ghicim unde vor apare incidente, in conditiile in care, in fiecare duminica, in jur de 25 de localitati gazduiesc meciuri de fotbal. In viitoarea Adunarea Generala, voi propune imbunatatirea regulamentului, astfel incat sa obligam cluburile organizatoare sa aiba un agent de paza la fiecare meci”, a precizat presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava.

Bucovina Serbauti si-a anuntat retragerea din campionat

Comisia de Disciplina l-a suspendat pe principalul bataus al echipei din Serbauti, Ionut Onesim, pentru o perioada de doi ani, acordandu-i totodata si o amenda record in valoare de 4.000 de lei. Eliminat in acelasi meci din 30 octombrie, jucatorul Alexandru Grigoriciuc, tot de la Bucovina Serbauti, a primit 5 etape de suspendare si o amenda sportiva de 600 de lei, dupa ce l-a injurat, amenintat si scuipat pe arbitrul Florin Blanariu la iesirea de pe teren.

In plus, pentru incidentele provocate de spectatori, Comisia de Disciplina a suspendat terenul din Serbauti pentru 6 etape si a amendat clubul Bucovina cu 600 de lei. Bucovina Serbauti nu a fost programat in etapa de duminica trecuta, iar azi a anuntat AJF Suceava ca se retrage din campionatul judetean.

Exit mobile version