Caută să-și intre în ritm

Echipa locala de handbal intra in cea de-a doua faza a pregatirilor pentru viitorul sezon al Ligii Nationale, cea a meciurilor amicale. Trupa antrenata de Leonard Bibirig incepe la sfrasitul acestei saptamani seria jocurilor de verificare cu ocazia celei de-a sasea editii a Memorialului “Mihai Mironiuc”, un turneu care va debuta in maine dimineata, la ora 9.00, in sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava si care va reuni la start divizionarele secunde Hc Vaslui si Extrem Baia Mare, plus cele doua echipe ale Universitatii.

Desi editia din acest an a Memorialului nu se bucura de prezenta unor echipe de top, Razvan Gavrioala considera ca turneul de la finalul aceastei saptamani va fi benefic pentru “studenti”, care au astfel sansa sa-si intre in ritmul de joc dupa o perioada extrem de incarcata din punct de vedere al pregatirii fizice. “Este un turneu aparent mai usor, dar de un nivel benefic pentru noi, avand in vedere ca venim dupa o perioada foarte incarcata si nu putem sa trecem direct la meciuri grele. Trebuie sa ne intram usor-usor in ritm, de la un turneu la altul, astfel incat la ora primului joc oficial sa fim intr-o forma cat mai buna”, a declarat Razvan Gavriloaia, care apreciaza ca “alb-albastrii” vor avea parte de campionat foarte dificil si prin prisma faptului ca numarul de echipe din Liga Nationala a fost redus la 12.

Adi Mitrea este de parere ca meciurile de la Memorial ii vor ajuta pe jucatorii noi-veniti sa se integreze in echipa. “Incepem o noua perioada a pregatirilor, in care vrem sa legam relatiile de joc. Avem destui jucatori noi pentru care in trebuie sa-i ajutam sa se integreze in echipa. Cred ca o vor face-o destul de repede pentru ca vom juca multe amicale. Speram ca de la turneu la turneu sa intram in forma optima pentru a aborda asa cum trebuie noua editie de campionat”, a spus Mitrea.

La randul sau, capitanul “studentilor”, Adrian Chirut, spera ca suporterii suceveni sa fie prezenti intr-un numar cat mai mare la meciurile de la finele acestei saptamani. “Speram sa vina si oamenii la sala, mai ales cei care au fost si pana acum alaturi de echipa. S-a terminat cea mai grea perioada pentru noi si abia asteptam sa incepem meciuri. Avem un turneu acasa si speram sa ne prezentam cat mai bine in aceste jocuri amicale”, a spus capitanul Universitatii. “Alb-albastrii” au vorbit si despre obiectivul trasat de conducere pentru viitoare editie de campionat, acela fiind clasarea intre primele patru locuri ale Ligii Nationale. “Oiectivul este realizabil. Sezonul trecut l-ar ratat in ultimele etape de campionat, dar sper ca sezonul acesta sa nu se mai intample la fel”, a spus Cristian Bursuc.

Universitatea nu va putea miza pe aportul a trei jucatori Soldanescu, Tutu si Nedelcu, toti accidentati.

In aceasta luna, Universitatea va mai participa la alte patru turnee de pregatire la Baia Mare (15-17 august), Bucuresti (17-19 august), Pitesti (23-25 august) si Odorheiul Secuiesc (30 august–2 septembrie).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Caută să-și intre în ritm"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*