Caută jucători ofensivi

Atacanţii şi mijlocaşii sunt în capul listei de achiziţii la Rapid Suceava. “Ceferiştii” au în vedere jucători din judeţ, dar în funcţie de buget, ar putea să se întărească şi cu fotbalişti din afara ţării.

În condiţiile în care au suferit la finalizare în turul de campionat, dar şi în perspectiva sezonului de primăvară, când au programate şapte jocuri pe teren propriu, rapidiştii caută în primul rând jucători de atac.

“Noi ne-am gândit că ne trebuie doi atacanţi, doi mijlocaşi – unul de construcţie şi unul de atac, mijlocaşi laterali, pentru că nu am reuşit să ne impunem pe benzi, şi cel puţin un portar. La linia de fund încercăm să aducem pe cineva tânăr pe lângă jucătorii experimentaţi pe care îi avem”, a spus tehnicianul Rapidului.

Buziuc şi Ferariu reprezintă în continuare soluţii pentru Rapid, dar şi Stoian (foto), de la Bucovina Rădăuţi, este aşteptat în probe la gruparea din “Areni”.

“Eu îl stiu destul de bine pe Buziuc şi mi-l doresc la Rapid, rămâne doar ca cele două cluburi să se înţeleagă. Ferariu are experienţă în primele două divizii şi s-ar plia pe ceea ce ne dorim noi. Despre Stoian am auzit de mai mult timp. Când eram la Cetatea am vrut să îl chemăm pentru a-i vedea calităţile, dar la acel moment nu am reuşit. Vom încerca şi în această iarnă. Atât cât putem, vom da sanse şi jucătorilor din judeţ, dar ne dorim ca aceştia să aibă caracter”, a precizat antrenorul sucevean.

Ovidiu Murariu este hotărât să dea o şansă şi jucătorilor mai puţin cunoscuţi din judeţ, iar în acest sens mizează pe echipa secundă a clubului: “La începutul pregătirilor vom încerca să organizăm nişte trialuri, la care să poată participa cei interesaţi. Dacă vom depista tineri talentaţi, îi vom coopta în lotul lărgit al Rapidului. Vor juca la echipa a doua, iar meciurile din Liga a 4-a vor reprezenta o pistă de lansare către eşaloanele superioare.”

În funcţie de bugetul pentru 2013, „ceferiştii” ar putea lua în calcul şi varianta aducerii unor jucători străini.

“La momentul acesta nu ştiu să fie discuţii pentru aducerea unor jucători din străinătate. Posibilităţi există pentru că la începutul pregătirilor din vară au fost câteva solicitări din partea unor jucători care vroiau să evolueze la Suceava. Acest aspect s-ar putea concretiza în momentul în care vom avea o imagine asupra a ceea ce înseamna bugetul pentru anul următor”, a conchis antrenorul Ovidiu Murariu.

Reunirea componenţilor echipei Rapid este programată la data de 14 ianuarie. În cadrul pregătirilor de iarnă, “alb-vişiniii” intenţionează să efectueze şi un cantonament la Vatra Dornei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Caută jucători ofensivi"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*