Catedrala, cât CSU şi Rapid

Bugetul alocat de Primărie în 2014 pentru Cultură şi Culte va fi similar cu cel pentru Sport, respectiv 2,5 milioane de lei. Catedrala urmează să încaseze un milion de lei, la fel cât vor primi handbalul şi fotbalul.

Primarul Ion Lungu a anunţat că va continua să finanţeze activităţile sportive, chiar dacă numeroşi cetăţeni îi reproşează acest lucru.

„Bugetul pentru sport şi cultură nu depăşeşte 1% din bugetul total. Aici sunt multe discuţii, vin oameni şi spun că decât să dam bani la handbal şi la fotbal mai bine să reparăm străzile. Toate activităţile sunt importante, inclusiv cele sportive. Dacă învăţământul are 30% din buget, energia 12-14%, nu cred că este o problemă să dam 1% pentru activităţi sportive şi cultură. Până la urmă sunt fenomene sociale”, a declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că în această perioadă caută o soluţie de a finanţa echipa de handbal care să fie agreată de Curtea de Conturi.

“Suntem aproape să facem o finanţare pe alte criterii decât cele de la legea 350 pe fonduri nerambursabile, astfel încât să nu mai fie probleme. Vrem să facem o asociere între Primărie, Consiliul Judeţean şi Universitatea “Ştefan cel Mare”. Sper să găsim înţelegerea necesară şi la Consiliul Judeţean pentru a putea face această asociere. Dacă se reuşeşte la handbal, sper să se reuşească acest lucru şi la fotbal”, a mai spus Ion Lungu.

La capitolul Cultura şi Culte, municipalitatea va aloca în 2014 aceeaşi sumă ca şi la sport, respectiv 2,5 milioane de lei. Două milioane de lei vor ajunge la biserici, din care un milion la Catedrală.

“Pe acest an avem 2,5 milioane la Sport şi 2,5 milioane la Cultură şi Culte. Vor fi 1,95 milioane pentru Culte, 300 de mii pentru acţiuni cu caracter ştiinţific-cultural şi 250 de mii pentru asocieri cu fundaţii şi asociaţii. Eu voi propune şi în acest an consilierilor locali să aprobăm suma de 10 miliarde de lei vechi pentru Catedrală. Sunt mulţumit de cum merg lucrurile acolo, sunt toate şansele ca în anul 2015 să avem o primă sfinţire la Catedrală, care este în primul rând un monument de cultură şi o carte de vizită a municipalităţii”, a mai spus Ion Lungu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *