Caravana Baschetului a ajuns în Suceava

Peste 150 de copii au asistat vineri, la Şcoala Nr. 9 „Ion Creangă” din Suceava, la demonstraţiile şi concursurile de baschet organizate în cadrul proiectului „Moldova, la doi paşi de coş”. Acţiunea este iniţiată de Federaţia Română de Baschet şi cuprinde zece oraşe din estul ţării.

Caravana Baschetului prezentă vineri în Suceava a oferit mai multe surprize celor prezenţi. Cel mai interesant moment a fost un meci demonstrativ, la care au participat mai mulţi jucători din Liga I. Pe lângă demonstraţiile de baschet, cei mici au avut ocazia să se implice activ, prin jocuri şi concursuri, toate dotate cu premii.

baschet 1

„Am iniţiat acest proiect pentru a promova baschetul în zonele ăn care este mai slab reprezentat sau activitatea este inexistentă. Această caravană va fi urmată de un program de iniţiere, de două luni, la câte două şcoli nominalizate de inspectoratele şcolare, urmând ca pe 28-29 noiembrie să avem un eveniment competiţional final, în care vor participa cele zece localităţi. Au fost localităţi, ca Suceava, unde au fost prezenţi 150-200 de copii, iar în altele au fost mai puţini copii. Noi urmărim să creştem numărul de copii legitimaţi şi numărul de cluburi de baschet din ţară. Sperăm, cu ajutorul autorităţilor locale sau cu al unor eventuali sponsori, să se formeze echipe puternice de juniori, de Liga I şi chiar de Liga Naţională”, a declarat secretarul general al Federaţiei Române de Baschet, Dan Berceanu.

baschet

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *