Canotorii suceveni, pe podium la Europenele U19

Canotorii cluburilor sucevene au cucerit opt medalii, patru de aur și patru de argint, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori Under-19 de la Brive-la Gaillarde (Franța).

CSM Suceava, acolo unde secția de canotaj este coordonată de antrenorul Nicu Despa, a urcat pe podium de premiere prin Gabriela Tivodariu (aur – 4+1 rame feminin, Denisa Cristina Ailincăi și Narcisa Florentina Negură (aur – 8+1 feminin), Antonel Avăcăriței (argint – 4 rame masculin) și Bogdan Moaleș (argint – 4+1 rame și 8+1 masculin).

CSŞ “Nicu Gane” Fălticeni, unde antrenor al secției de canotaj este Vasile Avrămia, a obținut două medalii prin Iulia Irina Cantoriu (aur – 8+1 feminin) și Sebastian Alexandru Tașcă (4 rame masculin).

A fost un campionat greu, la care au participat atât sportivi experimentați, cât și sportivi aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii noștri. Suntem mândri de ei și suntem siguri că a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat. Cu toții au viitorul în față și timp pentru a deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate”, au transmis oficialii Federației Române de Canotaj.

România a participat la această competiție cu 11 ambarcațiuni, ocupând în final locul 2 în clasamentul pe națiuni, după Italia. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *