Canotorii suceveni au strălucit la Europenele Under-23

România a cucerit 9 medalii, 5 de aur si 4 de argint, duminica, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia), în 11 finale.

Printre cei care au urcat pe podiumul de premiere se numara si 8 canotori originari din judetul Suceava.

Astfel au devenit dublu campioni europeni Andrei-Petrisor Axintoi, Alexandru Gherasim si Florin Arteni (patru plus unu rame masculine – foto si opt plus unu masculin), Alina-Maria Baletchi (patru rame feminin si opt plus unu feminin), Emanuela-Ioana Ciotau (patru vasle feminin) si Andrei Mindrila (opt plus un masculin).

Pe treapta a doua a podiumului s-au regasit acelasi Andrei Mindrila, Ionut Pavel si Leontin Nutescu, medaliati cu argint in proba de patru rame masculin.

Lipa: “Acesti sportivi au toate sansele sa devina stele ale canotajului”

Presedinta Federatiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipa, a declarat, luni, dupa ce canotorii români au ocupat locul 1 la Campionatele Europene Under-23, cu 5 medalii de aur si 4 de argint, ca sportivii sai au toate sansele sa devina „stele” ale acestei discipline.

Lotul de tineret din cadrul Federatiei Române de Canotaj a demonstrat înca o data cât este de valoros, iar asta ma face sa prevad un viitor din ce în ce mai stralucitor pentru canotajul românesc. Îi felicit pe sportivi pentru rezultatele obtinute la Campionatele Europene de tineret de la Hazewinkel, pentru cele noua medalii obtinute, cinci de aur si patru de argint. Sunt tineri, foarte talentati si muncitori. Au viitorul în fata si, daca vor continua în acelasi ritm, au toate sansele sa devina stele ale canotajului. Nu doar lor li se datoreaza aceste rezultate extraordinare, ci si antrenorilor si întreg staff-ului Federatiei, oameni dedicati ce pun piatra cu piatra la temelia performantelor acestor sportivi. Felicitari tuturor!„, a declarat Elisabeta Lipa.

România a participat cu 12 echipaje si 38 de sportivi la Europenele Under-23 din Belgia.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Canotorii suceveni au strălucit la Europenele Under-23"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*