Canotorii suceveni au luat trei medalii la Mondialul U19

Canotorii de la CSM Suceava au cucerit trei medalii la Campionatele Mondiale pentru tineret și juniori, competiție desfășurată zilele trecute la Varese, în Italia.

Astfel, Andreea Todirică (foto – prima din dreapta) a devenit campioană mondială de juniori cu echipajul de patru vâsle feminin al României, din care au mai făcut parte Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Ana-Maria Matran.

Pe treapta a treia a podiumului a urcat echipajul de patru plus unu rame feminin, format din, suceveanca Narcisa Florentina Negură, Andreea Petras, Beatrice Piseru, Georgiana Blanariu și Irina Lucia Andreea Despa.

Tot medalia de bronz a cucerit și suceveanul Cosmin Pleșescu, în proba de patru rame masculin, alături de Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Ştefan Dunca.

Andreea Todirică, Narcisa Florentina Negură și Cosmin Pleșescu sunt pregătiți la CSM Suceava de antrenorul Ioan Despa, care a ținut să mulțumească Primăriei Suceava pentru sprijinul acordat secției de canotaj.

România a ocupat locul 6 în clasamentul pe medalii (1-1-2).

Grecia a ocupat primul loc (3-0-1), Italia a fost a doua (2-6-1), iar pe trei s-a clasat Germania (2-2-4), pe patru a încheiat echipa SUA (2-0-1), iar pe cinci a fost Marea Britanie (1-2-1).

La Mondialele de canotaj pentru juniori (U19) de la Varese (27-31 iulie), România a aliniat 11 echipaje și 42 de sportivi. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *