Canotorii suceveni au cucerit zece medalii la Europene

România s-a clasat pe primul loc la Campionatele Europene pentru tineret de la Kruszwica (Polonia), acolo unde „tricolorii” au cucerit cinci medalii de aur și alte cinci de argint.

Printre protagoniști s-au aflat mai mulți canotori suceveni. Astfel, Florin Arteni-Fîntânaru (CSM Suceava) a devenit campion european de tineret cu echipajul de patru rame masculin (foto).

Sunt mai mulți tineri de perspectivă în clubul nostru care calcă apăsat pe urmele lui Florin. De aceea, sperăm să fim sprijiniți și mai mult de autoritățile locale”, a precizat Ioan Despa, antrenor la CSM Suceava.

Alți patru suceveni au ieșit campioni europeni în Polonia, este vorba de Ştefan Berariu, cu aceiași barcă de patru rame, și de Larisa Elena Roșu, Magdalena Rusu și Maria Tivodariu, ultimele cucerind aurul continental cu echipajul feminin de 8+1.

Cu medalii de argint s-au întors și sucevenii Alexandru Ciobîcă și Florin Lehaci (dublu rame masculin), Alexandru Gherasim (8+1 masculin), precum și Andrei Mândrilă (4+1 și 8+1).

Performanță extraordinară a canotorilor români, așa cum ne-au obișnuit deja de altfel! Am demonstrat încă o dată că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câștigate 10 medalii, dintre care 5 de aur și 5 de argint. Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă și determinarea de care au dat dovadă! De asemenea, pe antrenori și întreaga echipă a Federației Române de Canotaj! Așteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Munchen, din 9-10 octombrie”, a declarat președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *