Canotorii din lotul național licitează trofee și obiecte personale pentru a ajuta spitalele din județul Suceava

Canotorii români vor scoate la licitație în perioada următoare mai multe trofee, medalii și obiecte personale, iar fondurile strânse vor fi donate către Crucea Roșie Suceava în lupta cu virusul COVID-19.

Mai mulți sportivi din Lotul României de Canotaj și-au unit forțele și au pus la punct un plan prin care se implică în lupta contra COVID-19. Canotorii organizează o licitație online, pe pagina de Facebook – Federația Română de Canotaj, iar banii strânși vor fi donați către Crucea Roșie Suceava”, se arată în comunicatul citat.

Inițiativa aparține Ionelei Cozmiuc, dublă campioană mondială de seniori (în 2017 și 2018) la dublu vâsle, categorie ușoară, care, prin acest demers, susține campania “1cm – Cu toții în linia întâi” (www.1cm.ro), inițiată de antreprenorul Ştefan Mandachi. Mai multe obiecte cu însemnătate specială pentru sportivi vor fi licitate online, iar banii obținuți vor ajunge către cadrele medicale din Suceava, cea mai afectată regiune de COVID-19 din România.

“#șîeu iubesc Suceava! Este orașul în care am ales să locuiesc și i-am dus numele peste tot în lumea aceasta, la numeroase competiții, la Olimpiada de la Rio și pe podiumurile Campionatelor Europene și Mondiale. Acum Suceava și întreaga Bucovină suferă din cauza pandemiei… Mă alătur și eu, împreună cu câțiva colegi și doamna Elisabeta Lipă, campaniei inițiate de ștefan Mandachi, ”omul cu faptele, nu cu vorbele”. Te îndemn și pe tine, care citești acest mesaj, să donezi sau să licitezi pentru că doar împreună putem reuși. Fiecare cm contează“, a declarat Ionela Cozmiuc.

Ce obiecte sunt scoase la licitație

Printre obiectele care vor fi scoase la licitație se numără un trofeu donat de Florin Lehaci, obținut chiar anul acesta la Regata Internațională de lungă distanță D’Inverno sul Po, Italia (după ce a stabilit un nou record al concursului împreună cu colegii săi din barca de 8 plus 1), un premiu obținut cu prilejul Galei Canotajului Românesc 2019 de către Maria Tivodariu, dar și două fotografii semnate Sergiu Bejan și realizate în inima Bucovinei.

Marius Cozmiuc va scoate la licitație două mascote de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, iar Ionela Cozmiuc oferă la licitație o mascotă primită în 2017, la Sarasota (USA), atunci când a câștigat pentru prima dată titlul mondial la dublu vâsle categorie ușoară seniori, alături de colega ei Geanina Beleagă.

Sportivii sunt susținuti în demersul lor și de Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, care oferă spre licitație un tricou cu emblema federației și cu autograf.

Obiectele donate de canotori vor fi licitate, pe rând, pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Canotaj, începând joi. Doritorii vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a licita, în secțiunea de comentarii a postărilor, obiectul dorit. Câștigător va fi desemnat cel care va oferi cea mai mare sumă, urmând ca plata să se facă direct în contul Crucii Roșii, iar apoi obiectele licitate vor fi livrate prin curier.

Cu sumele donate se vor cumpăra ventilatoare pulmonare și echipamente vitale pentru secțiile de Terapie Intensivă, precum și consumabile și echipamente necesare pentru lupta împotriva COVID-19.

Foto: libertatea.ro

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Canotorii din lotul național licitează trofee și obiecte personale pentru a ajuta spitalele din județul Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*