Campusul, gata într-un an

Teren fotbal LPS Suceava

Campusul Liceului cu Program Sportiv va fi finalizat până la sfârşitul anului viitor. Costurile lucrărilor rămase de executat, în valoare de peste 10.000.000 de lei, vor fi achitate din fonduri europene.

Demarate în toamna anului 2007, lucrările de la campusul Liceului cu Program Sportiv cuprind următoarele obiective: un teren de fotbal de 2500 de metri pătraţi, două de handbal, un internat cu 100 de locuri, o cantină cu 50 de locuri şi un amfiteatru cu 100 de locuri.

Ioan Lungu„În cursul zilei de marţi am semnat proiectul pentru finalizarea lucrărilor la Obiectivul Proiectare şi execuţie la campusul şcolar la Liceul cu Program Sportiv Suceava. Valoarea totală a contractului este de 17.899.791 de lei din care eligibili 10.460.916 lei. Aşa este formularul de raportare, la neeligibil intră şi suma care a fost achitată până în prezent, adică 6.620.438 lei. Asta înseamnă un grad de execuţie fizică de 47%. Contribuţia Primăriei Municipiului Suceava este 818.438 lei, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2015. Încercăm să dăm dovadă de operativitate maximă din partea Primăriei, am format comisii de administrare a proiectului şi vom da ordinul de reîncepere a lucrărilor. Cred că se poate lucra şi în perioada de iarnă, având în vedere că în mare parte clădirile sunt la stadiul de <<roşu>> şi se poate lucra foarte mult la partea de interior. Este un lucru bun că un obiectiv important care era început în Suceava de mulţi ani va fi finalizat”, a anunţat primarul Ion Lungu.

Ioan RaduDirectorul Liceului cu Program Sportiv, Ioan Radu, a început documentarea proiectului în urmă cu aproape un an de zile şi se declară încântat de faptul că sportivii săi vor avea în sfârşit condiţii bune de pregătire şi cazare.

“Prin realizarea terenului de fotbal vom rezolva în primul rând problema celor de la secţiile de fotbal şi rugby, care nu vor mai fi nevoiţi să meargă prin alte părţi. Suprafaţa de joc este esenţială, dar dacă ne vor rămâne bani, ne-am dori să mai facem vestiare şi poate chiar o tribună. La fel, vom descongestiona şi sala de sport pe timpul zilei, prin cele două terenuri de handbal din curtea interioară”, a spus Ioan Radu.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Campusul, gata într-un an"

  1. este o rusine ceea ce a facut si lasat in urma banditul de Bernicu…..

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*