Campionii României merg în școli

Cei mai valoroși sportivi ai României vor merge în școli pentru a se prezenta tinerilor și pentru a le vorbi despre beneficiile practicării unui sport. Proiectul intitulat “Campionii României, în școală, liceu și universitate” aparține Ministerului Tineretului și Sportului și a fost lansat la nivel județean miercuri, în cadrul unei conferințe organizata la sediul Direcției Județene de Sport și Tineret Suceava.

Responsabilul pentru implementarea proiectului la nivelul județului Suceava este Mihai Androhovici. Acesta a anunțat că va face toate demersurile pentru a reuşi să aducă în faţa tinerilor cât mai mulţi campioni naţionali, internaţionali si olimpici.

„Suceava este o pepinieră a sportului de înaltă performanţă şi toate aceste date despre sportivii de înaltă valoare de la noi se găsesc pe site-ul campioniiromaniei.com. Grijile curente sunt foarte multe şi poate şi noi am omis uneori să-i mai prezentăm, dar cred că avem nevoie de modele la nivel educaţional, sportiv, modele de succes, oameni ce-au reuşit în viaţa sportivă, dar şi cea personală”, a declarat Mihai Androhovici.

Directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Petru Enache, a reamintit la rândul său că Suceava este printre primele județe din țară ca număr de campioni.

„Pot să spun că judeţul Suceava este undeva pe locurile 3-4 la nivel naţional, la numărul de campioni ce-au plecat de aici, după Bucureşti şi Constanţa. De fiecare dată ţin să amintesc acest lucru, care demonstrează că aici s-a muncit şi se munceşte serios, indiferent de toate problemele pe care le avem de natură materială sau financiară. Din acest punct de vedere cred că nouă ne va fi mai uşor decât altor judeţe. Trebuie doar să-i invităm să facă o scurtă vizită acasă sau în oraşul unde s-au format ca sportivi. Cred că dacă am avea şi infrastructură sportivă pe acest loc la nivel de ţară, cred că lucrurile ar fi mult mai uşoare pentru noi toţi”, a spus Petru Enache.

Directorul adjunct al Clubului Sportiv Municipal Suceava, Valerică Gherasim, a anunțat că va oferi tot sprijinul necesar pentru implementarea acestui proiect la nivel județean. Un prim pas în acest sens îl reprezintă organizarea celei de-a doua ediții a Memorialul “Constantantin Tăpârjan”. Competiția va avea loc pe 16 decembrie în sala de sport din localitatea Dumbrăveni.

„În activităţile sportive făcute de CSM Suceava în colaborare cu DJST Suceava am reuşit să scoatem în evidenţă calităţile unor sportivi, ultimul fiind Teodor Chira, campion naţional şi medaliat cu aur la Cupa României la lupte greco-romane. La aceste competiţii de promovare şi la selecţiile în şcoli s-au descoperit copii talentaţi, care, mai apoi, au reuşit să obţină rezultate foarte bune în mai toate disciplinele sportive. În cadrul acestui proiect vom organiza, pe 16 decembrie, un concurs de lupte la Dumbrăveni, la care vom invita copii din judeţul Botoşani, dar şi din localităţile limitrofe Dumbrăveniului. Acest proiect este foarte bine-venit pentru promovarea sportului”, a declarat Valerică Gherasim.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close